NHA Thuisstudies

opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Help kinderen op weg in hun ontwikkeling met de cursus Kindercoach

Wil je kinderen begeleiden in hun ontwikkeling? Dan is de opleiding Kindercoach ideaal voor jou. Binnen 9 maanden kun je aan de slag als zelfstandig kindercoach!

Als kindercoach bied je zowel ouders als kinderen professionele ondersteuning bij opvoedproblemen en gedragsproblematiek. Je weet hoe je kinderen motiveert en aanzet tot gedragsverandering.

Kindercoach worden

Je leert in de cursus Kindercoach welke attitudes effectief zijn en je werkt aan jouw coachende vaardigheden.

Psychologische gespreksvoering is belangrijk voor een goede begeleiding van kinderen. Je leert verschillende technieken die je helpen om kinderen en jongeren te motiveren.

Kennis over de ontwikkeling van het kind is natuurlijk onmisbaar. Je verdiept je in de psychologische ontwikkeling van kinderen en leert ze te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ook leer je hoe je ouders adviseert.

Leer omgaan met gedragsproblemen

In de opleiding Kindercoach leer je wat gedragsproblemen zijn, hoe ze ontstaan en hoe ouders of opvoeders ermee om kunnen gaan. Er is ook aandacht voor bepalende factoren zoals een echtscheiding, armoede of mishandeling.

Eigen coachingspraktijk starten

Wil je aan de slag als kindercoach, bijvoorbeeld in je eigen bedrijf? In de cursus leer je hoe je start als zelfstandige. Zo heb jij straks een succesvolle praktijk als kindercoach!

Kies nu voor een eigen onderneming en start je praktijk als kindercoach. De opleiding Kindercoach is de ideale eerste stap.

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png?1648041893758

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Kindercoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Wil jij niet alleen kinderen optimaal begeleiden in hun ontwikkeling en ze stimuleren hun talenten te benutten? Dan is de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie perfect voor jou! Door deze 2 interessante opleidingen te combineren leer je kinderen ťcht goed te begrijpen. Dat helpt jou om de allerbeste ondersteuning te bieden.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Kindercoach

De opleiding Kindercoach bestaat uit 5 modules die kindercoaching vanuit een ander perspectief benaderen.

Coachen algemeen

De cursus start met een toelichting op het coachen van kinderen. In 3 lessen staan vooral de attitudes en vaardigheden van de coach voorop.

Gesprekstechnieken

In de tweede module breiden we deze informatie uit met 8 lessen psychologische gespreksvoering, toegespitst op coaching in de opvoeding. Hierbij krijg je inzicht in verschillende technieken die je helpen om kinderen en jongeren blijvend te motiveren en om ouders zo goed mogelijk te begeleiden in het opvoedingsproces.

Ontwikkeling van het kind

Als kindercoach is kennis over de ontwikkeling van het kind onmisbaar. In de module 'Ontwikkeling van het kind' nemen we je in 4 lessen mee door de psychologische en cognitieve ontwikkeling van het kind en de theorieŽn die daarover zijn ontwikkeld.

Je leert hoe je de normale ontwikkeling optimaal ondersteunt. Daarnaast biedt de cursus jou handvaten om ouders en opvoeders bij te brengen hoe ze hiermee om moeten gaan. Het stimuleren van kinderen staat centraal.

Opvoedings- en ontwikkelingsproblemen

Niet elk kind ontwikkelt zich volgens de gemiddelden. Ook kinderen van wie de ontwikkeling bedreigd wordt door interne of externe factoren moeten maximaal ondersteund worden. De module 'Opvoedings- en ontwikkelingsproblemen' behandelt de mogelijke oorzaken van afwijkende ontwikkeling.

We bekijken wat gedragsproblemen zijn, hoe ze ontstaan en hoe we ermee kunnen omgaan. Ook factoren die de normale ontwikkeling kunnen beÔnvloeden, zoals een echtscheiding of armoede, komen aan bod. Bovendien gaan we ernstige bedreigingen van de ontwikkeling, zoals mishandeling, niet uit de weg.

Eigen coachingspraktijk starten

In 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen coachingspraktijk. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, website, promotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen praktijk wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Naast de bovengenoemde onderwerpen van de opleiding Kindercoach, ga je in de combinatieopleiding Kindercoach + Kinderpsychologie dieper in op de volgende onderwerpen:

Wetenschap van de kinderpsychologie: de wetenschap en de belangrijkste visies hierin komen aan bod.
Van baby tot puber: de verschillende stadia in de ontwikkeling van het leven van een kind worden behandeld. Ook de uitdagingen bij iedere levensfase komen aan bod.
Herkennen en begrijpen van gedrag: je leert het gedrag van kinderen tijdens verschillende levensfasen te verklaren. Waar wordt het geconstateerde gedrag door veroorzaakt en hoe ga je hier het beste mee om?
Nieuwe inzichten: je leert de nieuwste ontwikkelingen en trends in de maatschappij die het gedrag van kinderen beÔnvloeden. De kennis die je opdoet, leer je toe te passen in de praktijk door middel van oefenopdrachten.

Het onderdeel Kinderpsychologie geeft antwoord op veel van je vragen. Je leert het gedrag van kinderen te begrijpen en te herkennen op verschillende leeftijden.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De Kindercoach opleiding duurt 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Voor de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer of sneller kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf759,00 euro

Bijzonderheden

Start je eigen coachingspraktijk,Gratis ondernemerscoach,Studeer in jouw eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.