CLS Trainingen

Informatiebeveiliging Basis | ISO27001 Foundation

Algemene informatie over de cursus

Bij informatiebeveiliging draait het om betrouwbaarheid van informatie, informatiesystemen en medewerkers. Het gaat daarbij onder andere om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid. Betrouwbaarheid kan worden gegarandeerd door risico's te managen. Tijdens de training Informatiebeveiliging Basis worden de basisbegrippen van informatiebeveiliging toegelicht.

ISO27002 is de formele benaming van de Code voor Informatiebeveiliging. De code bestaat uit twee delen: een norm (ISO27001) en een handreiking (ISO27002). Certificering van organisaties gebeurt tegen de norm. De handreiking geeft handvatten voor de implementatie van informatiebeveiligingsmaatregelen in de praktijk.

Informatiebeveiliging op basis van ISO27002 is de basis voor bijna alle informatiebeveiligingssystemen die in gebruik zijn en een must voor iedereen die te maken heeft of krijgt met informatiebeveiliging.

CLS Trainingen werkt met de beste docenten. Ze zijn zowel bekwaam in de theorie als in de praktijk.

De cursusprijs is inclusief (Engelstalig) lesmateriaal, koffie, thee en lunch. Examengeld (€ 225,-) en BTW zijn niet bij de prijs inbegrepen. De voertaal van de training is Nederlands. Bij het examen kunt u zelf de taal van uw voorkeur kiezen.
Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die binnen een organisatie met informatie omgaat.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Duur

De cursusduur bedraagt twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop kunt u optioneel het examen ISO27001 afleggen. De kosten voor het examen zijn niet in de prijs opgenomen. Daarnaast ontvangt u na afloop van de training een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

utrecht,den haag

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.