De Haagse Hogeschool

Huidtherapie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Ligt jouw passie voor huidzorg op cosmetisch ťn op medisch gebied? En wil je jouw kennis en vaardigheden verdiepen in een flexibel traject. In overleg met de opleiding en op basis van jouw kennis, achtergrond en ervaring is het mogelijk om versneld toetsen af te leggen, zonder onderwijs hiervoor te hebben gevolgd. Onderwijs op maat dus!
Tijdens de opleiding ga je onder andere aan de slag met praktijkgericht onderzoek, leer je alles over behandelingen, kritisch nadenken en klinisch beredeneren en oefen je communicatievaardigheden. Straks weet jij alles over pigment- en haarafwijkingen, huidtumoren, acne, littekens, wonden, eczeem en oedeem.

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) bevat alle basisvakken, theoretisch en praktisch. Daarnaast maak je kennis met het werkveld en dat kan aangrijpend zijn. Het vakkenpakket is zeer breed en bevat onder meer medische vakken als anatomie en fysiologie, pathologie, kennis van medicijnen en biochemie. Daarnaast volg je ook sociale vakken als psychologie en sociale vaardigheden. Je krijgt ook specifieke vakken als plastische chirurgie, dermatologie, massagetherapie, camouflagetherapie - elektrisch epileren en acnetherapie.

In de hoofdfase (3 jaar) verdiep je de theoretische kennis en vergroot je je praktische vaardigheden. In het tweede jaar van je opleiding volg je veelal praktijklessen. Hierbij krijg je te maken met onderwerpen die in de praktijk voorkomen. Tijdens deze praktijklessen leer je omgaan met de patiŽnten en de samenwerking met je medestudenten.
Ook in het derde jaar volg je veel praktijklessen. Je gaat dieper op de leerstof in en de stof wordt complexer. Je krijgt tijdens de praktijklessen ook te maken met echte patiŽnten. Je loopt tijdens je opleiding ook stages. Het grootste gedeelte van het vierde jaar zal je besteden aan een onderzoeksproject. Je opleiding sluit je in het vierde jaar af met een scriptie en een presentatie.

Vooropleiding

Havo met profiel: NT, NG, EM, CM
Vwo met profiel: NT, NG, EM, CM

Let op: sommige hogescholen vragen afwijkende of aanvullende toelatingseisen; laat je hierover informeren bij de hogeschool van jouw keuze.

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de Ä 1.240,- en de Ä 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geÔndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Plaatsen / leslocaties

Den Haag, hoofdvestiging

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je moet gevoel hebben voor mensen bij wie het uiterlijk een groot sociaal-emotioneel probleem vormt. Bovendien hebben veel mensen dat te 'danken' aan een ongeval. Er spelen dus nogal wat emoties een rol als je een behandelingsplan gaat opstellen en uitvoeren. Sommige behandelingen zijn ook pijnlijk voor de patiŽnt en ze zijn vaak langdurig. Alles bij elkaar betekent dat, dat je zelf ook emotioneel betrokken kunt raken bij de mensen die je helpt. Toch zul je enige afstand van hun problemen moeten kunnen nemen. Het is ook belangrijk dat je goed kunt overleggen met de betrokken arts(en) over de behandelwijze en gewenste resultaten. Natuurlijk werk je zeer zorgvuldig en hygiŽnisch.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Den Haag - De Haagse Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Utrecht - Hogeschool Utrecht Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.