HZ University of Applied Sciences

CommerciŽle Economie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met je diploma op zak kun je bij veel verschillende soorten organisaties terecht. Jouw domein richt zich op de marketing en sales. Mogelijke beroepen zijn:

Online marketeer
Als online marketeer zorg je dat jouw bedrijf of organisatie online zichtbaar is. Dit doe je niet alleen via online campagnes, maar ook via e-mailmarketing en SEO/SEA. Je weet de resultaten hiervan als geen ander te meten en bij te sturen waar nodig.

Accountmanager
Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een aantal klanten van je bedrijf. Je denkt met deze klanten mee en geeft ze advies over uiteenlopende zaken. Daarnaast ben je altijd proactief bezig met de werving van nieuwe klanten. Je bent iemand met een commerciŽle instelling en je hebt een talent voor netwerken.

Product Manager
Als product manager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten. Je weet precies hoe je deze succesvol moet lanceren en in de markt moet zetten. Je hebt vaak een aantal merken of producten in beheer.

Opleidingsinhoud

Het eerste half jaar van de opleiding start je met het leggen van een stevige basiskennis op het gebied van economie en marketing. Je gaat aan de slag met onderwerpen als online media en ontwikkelt marketing- en verkoopplannen.

Tijdens de hele opleiding werk je samen met andere studenten of individueel aan opdrachten. Je woont regelmatig gastlessen bij, krijgt opdrachten rechtstreeks uit het bedrijfsleven.

In het derde jaar volg je een minor van zes maanden en loop je een half jaar stage bij een bedrijf. Om je kennis zo goed mogelijk in de praktijk te brengen, krijg je de kans om samen met andere studenten je eigen bedrijf (Student Company) op te richten. In het vierde jaar loop je stage bij een bedrijf naar keuze en voer je een afstudeeronderzoek uit.

Aan het einde van je studie ben je een expert op het gebied van commerciŽle vraagstukken. Je hebt je verdiept in allerlei soorten marketing, zoals online, internationale en sociale marketing. Je weet als geen ander hoe je een nationaal en internationaal netwerk opbouwt en hoe je goed een product in de markt moet zetten.

Vooropleiding

Om toegelaten te worden tot de opleiding, gelden de volgende diploma's en/of profielen:
Havo-diploma:
 • Natuur en Techniek: economie of m&o
 • Natuur en Gezondheid: economie of m&o
 • Economie en Maatschappij
 • Cultuur en Maatschappij: (economie of m&o) + wiskunde A of B

Vwo-diploma:
 • Natuur en Techniek: economie of m&o
 • Natuur en Gezondheid: economie of m&o
 • Economie en Maatschappij
 • Cultuur en Maatschappij: economie of m&o

Mbo-diploma (niveau 4)

Schakelcursus Economie
Economie 1 is een noodzakelijke voorwaarde om met de opleiding Bedrijfseconomie te starten. Heb je als vooropleiding havo of vwo en heb je geen economie in je pakket? Dan kun je een schakelcursus economie volgen.

21+ Toets
Voldoe je niet aan de toelatingseisen voor deze opleiding en ben je op 1 september 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek(colloquium doctum)

Kosten

Naast het collegegeld van Ä2006,- zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Dit kost gemiddeld Ä500,- per jaar. Ook ga je regelmatig op excursie. Deze kosten bedragen ongeveer Ä150,-.

Vervolgopleiding

De HZ biedt de mogelijkheid als student deel te nemen aan een pre-mastertraject, waardoor je versneld in een masterprogramma van Tilburg University kunt instromen. Zo kun je in 1,5 tot 3 jaar je universitaire mastertitel behalen. Na de selectieprocedure start je in je vierde jaar van de opleiding. In dit jaar volg je een schakelprogramma in Tilburg ter voorbereiding op het volgen van je gewenste master. Wil je aan dit traject deelnemen dan moet je je propedeuse behaald hebben en een gewogen gemiddelde van alle tentamencijfers van 7,0 of hoger hebben.

Mogelijke Masters met deze opleiding

-Master in Information Management
-Master in Marketing Management
-Master in Marketing Research
-Master in Strategic Management
-Master in Supply Chain Management

Plaatsen / leslocaties

Vlissingen

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Als commercieel econoom weet je als geen ander hoe je iets moet verkopen. Je bent commercieel ingesteld en weet hoe je jouw idee zo aantrekkelijk mogelijk in de markt zet. Zowel in Nederland als de rest van de wereld. Met jouw zakelijk instinct kun je het verschil maken voor jouw organisatie, of het nu gaat om een groot merk of een klein lokaal initiatief.

Veel bedrijven en organisaties vechten om de aandacht van de consument. De consument ontwijkt juist steeds meer reclame, online en offline. Deze uitdaging ga je graag aan, want met jouw kennis van marketing, sales en nieuwe media zie je genoeg oplossingen! Jij weet precies wat de klant of consument nodig heeft en hoe je hem of haar bereikt.

Ben je ondernemend en wil jij leren hoe je een product kunt verkopen? Met de opleiding CommerciŽle Economie aan de HZ word je opgeleid tot commercieel talent.

Soortgelijke particuliere opleidingen & cursussen


Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almere - Windesheim Voltijd Deeltijd Duaal
Amsterdam - Hogeschool van Amsterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Arnhem, Nijmegen - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Voltijd Deeltijd Duaal
Breda, Den Bosch - Avans Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Den Haag - De Haagse Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Emmen, Leeuwarden - NHL Stenden Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Enschede, Deventer - Saxion Voltijd Deeltijd Duaal
Groningen - Hanzehogeschool Groningen Voltijd Deeltijd Duaal
Leiden - Hogeschool Leiden Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Sittard - Zuyd Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Utrecht - Hogeschool Utrecht Voltijd Deeltijd Duaal
Vlissingen - HZ University of Applied Sciences Voltijd Deeltijd Duaal
Zwolle, Almere - Christelijke Hogeschool Windesheim Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.