HZ University of Applied Sciences

International Business

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met je diploma op zak kun je bij veel verschillende organisaties, nationaal en internationaal, terecht. Met jouw talenkennis en internationale ervaring ben je een gewilde kandidaat bij bedrijven over de hele wereld. Jouw domein richt zich op de internationale handel en het toerisme. Je kunt aan de slag als resort- en marketingmanager en medewerker internationale sales. Met een aantal jaren ervaring kun je aan de slag in leidinggevende- of managementfunctie. Mogelijke beroepen zijn:

Internationaal accountmanager
Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een aantal klanten van je bedrijf of organisatie. Je denkt met deze klanten (‘accounts’) mee en investeert op allerlei manieren in hen. Vaak word je daarbij ondersteund door een accountteam. Je geeft klanten advies over hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren of kosten kunnen besparen. Je vindt accountmanagers in bijna alle sectoren en branches van de maatschappij.

Internationaal sales manager
Als sales manager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van producten en diensten en geef je over het algemeen leiding aan een team van verkopers/vertegenwoordigers. Je stelt een verkoopplan op, zorgt voor een uitgebreid netwerk van klanten, analyseert markten en trends en overlegt met andere afdelingen binnen een bedrijf om de verkoop te stroomlijnen.

Exportmanager
Als export manager hou jij je bezig met het in- en verkopen van producten in het buitenland. Meestal werk je voor een groot exportbedrijf, maar je kan ook zelfstandig werken. Je zorgt voor de inkoop van producten, om deze vervolgens zonder problemen in het buitenland te leveren. Je voert niet alleen overleg met kopers, maar ook met vervoersbedrijven. Goede communicatieve vaardigheden helpen hierbij, maar een goede kennis van de cultuur en taal zijn ook erg belangrijk. Je brengt veel tijd in het buitenland door om een stevig netwerk op te bouwen.

Opleidingsinhoud

In het eerste jaar kies je naast Engels twee of drie moderne vreemde talen (Spaans, Duits of Frans). Je verdiept je in (kust)toerisme, andere culturen het analyseren van problemen, innovatief leidinggeven en personeelsmanagement.

In het tweede jaar krijg je les in Engels, verdiep jij je verder in de door jou gekozen moderne vreemde talen en maak je kennis met internationale economie en exportmanagement. Daarnaast start je samen met andere studenten een eigen bedrijf: de Student Company. Je bedenkt met elkaar een product of dienst en schrijft een ondernemingsplan waarbij je ingaat op de commerciële kansen, de financiële verwachtingen en het benodigde personeel.

Het derde jaar breng je door in het buitenland voor je minor en je stage. In het vierde jaar volg je Engelstalige vakken op het gebied van international sales en business. Ook loop je stage bij een bedrijf naar keuze, nationaal of internationaal en voer je een afstudeeronderzoek uit.

Vooropleiding

Om toegelaten te worden tot de HZ-opleiding International Business & Languages gelden de volgende diploma’s en/of profielen die vanaf 1 augustus 2007 worden aangeboden:

  • vwo-diploma
  • alle havo profielen met economie of management & organisatie
  • mbo-diploma op niveau 4

Naast Engels is minimaal een tweede moderne vreemde taal vereist in de vooropleiding.

Schakelcursus Economie
Heb je als vooropleiding havo of vwo en heb je geen economie in je pakket? Dan kun je een schakelcursus economie volgen.

21+ Toets
Voldoe je niet aan de toelatingseisen voor deze opleiding en ben je op 1 september 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek (colloquium doctum).

Kosten

Naast het collegegeld van €2006,- zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Dit kost gemiddeld €500,- per jaar. Naast kosten voor je boeken, maak je kosten voor excursies en buitenlandse studiereizen.

Vervolgopleiding

De HZ biedt de mogelijkheid als student deel te nemen aan een pre-mastertraject, waardoor je versneld in een masterprogramma van Tilburg University kunt instromen. Zo kun je in 1,5 tot 3 jaar je universitaire mastertitel behalen. Na de selectieprocedure start je in je vierde jaar van de opleiding. In dit jaar volg je een schakelprogramma in Tilburg ter voorbereiding op het volgen van je gewenste master. Wil je aan dit traject deelnemen dan moet je je propedeuse behaald hebben en een gewogen gemiddelde van alle tentamencijfers van 7,0 of hoger hebben.

Mogelijke Masters met deze opleiding
  • Master in Marketing Management
  • Master in Strategic Management

Bijzonderheden

Deze opleiding wordt in het Engels aangeboden.

Plaatsen / leslocaties

Vlissingen

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Talen en economie vormen de basis van deze opleiding. Je maakt kennis met andere culturen, zodat je succesvol zaken kunt doen over de grens. Naast Engels, leer je twee of drie andere vreemde talen. Aan het einde van de studie is je kennis van talen zeer hoog. Je leert alles over toerisme, internationale handel en exportmanagement. Tijdens je studie ga je regelmatig naar het buitenland, ook voor een stage of minor. Je hebt de mogelijkheid de opleiding in het Nederlands of in het Engels te volgen. Als je kiest voor het Engelse programma zit je in een klas met internationale studenten uit landen over de hele wereld.

Naast gevoel voor talen, ben je iemand met een internationale focus en met economisch inzicht. Wil jij straks aan de slag in de internationale handel of het toerisme? Met de opleiding International Business & Languages aan de HZ word je opgeleid tot een ondernemende en resultaatgerichte professional die straks wereldwijd aan de slag kan.

Soortgelijke particuliere opleidingen & cursussen


Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - Hogeschool van Amsterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Arnhem - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Voltijd Deeltijd Duaal
Breda, Den Bosch - Avans Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Emmen, Leeuwarden - NHL Stenden Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Groningen - Hanzehogeschool Groningen Voltijd Deeltijd Duaal
Maastricht - Zuyd Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Tilburg - Fontys Hogescholen Voltijd Deeltijd Duaal
Utrecht - Hogeschool Utrecht Voltijd Deeltijd Duaal
Vlissingen - HZ University of Applied Sciences Voltijd Deeltijd Duaal
Zwolle - Christelijke Hogeschool Windesheim Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.