HZ University of Applied Sciences

Logistics Engineering

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als je afgestudeerd bent, zorgt je dat alle schakels binnen een logistiek proces naadloos op elkaar aansluiten. Je gaat aan de slag bij een transport- en distributiebedrijf, rederij of adviesbureau als inkoper, logistiek manager, consultant, supply chain manager of material manager. Er is altijd veel vraag naar specialisten op het gebied van logistiek. Op het moment dat je afgestudeerd bent, zal het dan ook niet veel moeite kosten snel een baan te vinden.

Opleidingsinhoud

In het eerste jaar maak je kennis met de basis van logistiek. Je verdiept je in de logistieke branche en krijgt een goed beeld van je toekomstige werk. In het tweede jaar ga je verder met logistiek en management. Je gaat aan de slag met onderwerpen als Human Logistics, Distributie, Inkoop, Economie en Transportvormen. Daarnaast krijg je les in Engels en Onderzoek. Je loopt één dag per week stage bij een logistiek bedrijf. Je gaat ook regelmatig op excursie in binnen- en buitenland, je bezoekt bedrijven en je volgt gastcolleges. Al je lessen zijn in het Nederlands.

In het derde jaar loop je stage in Nederland of in het buitenland. Je volgt de lessen in het Nederlands. In het vierde jaar kies je jouw specialisatie binnen de logistiek. Na een theoretische verdieping start je met je afstudeeronderzoek bij een bedrijf naar keuze. De lessen in het vierde jaar zijn in het Engels.

Vooropleiding

Om toegelaten te worden tot de HZ-opleiding Logistics Engineering gelden de volgende diploma's en/of profielen:

Eisen volgens de profielen zoals die vanaf 1 augustus 2007 worden aangeboden:
  • havo- of vwo-diploma met Economie & Maatschappij
  • havo- of vwo-diploma met Natuur & Techniek
  • havo- of vwo-diploma Natuur & Gezondheid
  • mbo-diploma niveau 4

Als je profiel niet overeenkomt met de wettelijke toelatingseisen of als je deze vakken wilt bijspijkeren, kun je schakelcursussen wiskunde en Engels volgen.

21+ Toets
Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding Logistics Engineering.

Kosten

Naast het bepaalde collegegeld van €2006,- zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. In het eerste jaar en tweede jaar zijn deze kosten ongeveer €800,-, in jaar drie en vier ongeveer €200,-. Ook zal je regelmatig een activiteit of excursie hebben.

Vervolgopleiding

Als je je diploma Logistics Engineering op zak hebt, kun je verder studeren op diverse Nederlandse universiteiten. Aan de Technische Universiteit Eindhoven kun je een verkorte studie Technische Bedrijfskunde doen of Maritieme Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

Plaatsen / leslocaties

Vlissingen

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je leert tijdens de opleiding alles over fysieke distributie: opslag, transport en planning van goederen. Wat moet je bestellen en hoeveel? Waar sla je producten op en hoe breng je die bij de klant? Je leert nieuwe havens in te richten met kades, overslagkranen en loodsen. Ook leer je alles over mensenlogistiek, waarbij personenstromen centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan logistiek bij grote evenementen, ziekenhuizen of grote rampen. Welke richting je ook kiest, jij zorgt er straks voor dat alle bedrijfsprocessen blijven draaien en problemen worden opgelost. Ook regel je alle communicatie tussen de betrokken partijen.

Je hebt niet alleen organisatorisch talent, maar je hebt ook interesse in technologie en management. Je bent stressbestendig, kan goed communiceren en staat stevig in je schoenen. Wil jij straks aan de slag in de logistieke wereld? Met de opleiding Logistics Engineering aan de HZ word je opgeleid tot een professional op het gebied van logistiek.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - Hogeschool van Amsterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Venlo - Fontys Hogescholen Voltijd Deeltijd Duaal
Vlissingen - HZ University of Applied Sciences Voltijd Deeltijd Duaal
Zwolle - Christelijke Hogeschool Windesheim Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.