De Haagse Hogeschool

Technische Bedrijfskunde

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Weg met al dat omslachtige gedoe. Jij ziet meteen hoe een bedrijf sneller, duurzamer of goedkoper kan produceren. Als bedrijfskundig ingenieur ben je nieuwsgierig. Je schakelt en communiceert snel met iedereen en pakt zo elk bedrijfsprobleem aan. Met deze helikopterview kun je het ver schoppen. Wat dacht je van leidinggeven bij een technische multinational? Tijdens de opleiding Technische Bedrijfskunde leer je als ondernemer, (project)manager én adviseur naar een bedrijf kijken. Zo stem je producten en diensten helemaal af op de wensen van de klanten. Een wereld zonder technologie is ondenkbaar. En jij bent als schakel tussen techniek en management onmisbaar.

Opleidingsinhoud

In het eerste jaar (de propedeuse) krijg je inzicht in de mogelijkheden tijdens en na de studie. Je maakt kennis met de verschillende facetten van het vakgebied. Door middel van projecten of thema's wordt de leerstof geïntegreerd aangeboden. Vakken die daarin voorkomen zijn: personeels- en organisatiemanagement, communicatie en informatica. Ook vakken als financieel management, bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, logistiek management en marketingmanagement. Ook technische vakken horen tot het curriculum, ontleend aan werktuigbouwkunde en elektrotechniek.

In de hoofdfase (3 jaar) ga je dieper in op de leerstof, je loopt stages en voert praktijkgerichte opdrachten uit. In het tweede jaar raak je meer vertrouwd met bedrijfskundige begrippen en methoden. In het derde jaar ga je stagelopen bij een bedrijf naar keuze. Hier leer je de theorie in praktijk te brengen door bijvoorbeeld een advies uit te brengen over een vraagstuk. In de tweede helft van je derde jaar kun je op sommige scholen kiezen voor een minor. De minor is een studieonderdeel waar je studiepunten voor krijgt. Niet alle scholen bieden een minor aan, dus informeer goed. Het vierde jaar is gericht op het afstuderen. Je kunt al goed overweg met de praktijk en krijgt ook projecten die uit de praktijk komen. In het laatste half jaar ga je afstuderen. Tijdens je afstudeerstage ga je bijvoorbeeld aan het werk met een complex vraagstuk.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit die door de overheid gefinancierd wordt. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de € 1.240,- en de € 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Plaatsen / leslocaties

Delft

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Arnhem - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Voltijd Deeltijd Duaal
Delft - De Haagse Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Den Bosch, Tilburg - Avans Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Deventer - Saxion Voltijd Deeltijd Duaal
Eindhoven - Fontys Hogescholen Voltijd Deeltijd Duaal
Groningen - Hanzehogeschool Groningen Voltijd Deeltijd Duaal
Heerlen - Zuyd Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Leeuwarden - NHL Stenden Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Utrecht - Hogeschool Utrecht Voltijd Deeltijd Duaal
Vlissingen, Middelburg - HZ University of Applied Sciences Voltijd Deeltijd Duaal
Zwolle - Christelijke Hogeschool Windesheim Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.