EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

International Event Management (HBO)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

EuroCollege Hogeschool is één van de beste evenementenscholen van Europa. Wij leiden jou op een stevige manier op - versneld en begeleid - voor een aantrekkelijke carrière in de wereld van evenementen, eventmanagement of business. Met de juiste opleiding zet je de eerste stap in de richting van een succesvolle carrière en een goed leven. De school zelf kijkt terug op een traditie van 60 jaar kleinschalig onderwijs. Onze evenemenenopleiding bestaat sinds 1995. De hotel opleiding gaat nog verder terug. EuroCollege is bovendien voor studenten een belevenis: als opleider uniek en als bedrijf trendsettend. Sfeer, aandacht, spelregels en resultaten behalen staan centraal.

EuroCollege Hogeschool is sinds 1995 actief als opleider in evenementen management (events). Zij was daarmee de eerste in Europa en is sindsdien trendsettend. De unieke opleiding Hospitality & Evenementen Management® is een door EuroCollege Hogeschool ontwikkelde en geregistreerde bacheloropleiding. Een opleiding die naadloos aansluit bij de nieuwste ontwikkelingen in de eventindustry.
Zie ook : http://www.eurocollege.nl

Opleidingsinhoud

Slagvaardig projectmanager
Een eventstudent wordt opgeleid tot een all round manager en ingewijd in de wereld van 'events'. Je specialiseert je tot een slagvaardig projectmanager in de enerverende evenementen industrie. Of je nu wordt ingezet tijdens feesten, sportfestijnen, een wereldconferentie, beurzen of een (mega) party, als eventmanager ben je met duizend en één dingen bezig. Je wordt een echte eventorganisator. Als evenementen manager kun je bedenken, organiseren, plannen, verkopen, mensen motiveren en aansturen en heb je financieel inzicht. Je bent letterlijk van alle markten thuis en weet een evenement in een marketingconcept te gieten. Daarnaast kun je doelgroepen onderscheiden en leer je rekening houden met culturele verschillen. Je ontwikkelt een multidisciplinaire kijk op zaken. Bovendien ben je een team player bij uitstek en schroom je niet zelf de mouwen op te stropen. Je bent stressbestendig, vriendelijk en creatief. Een evenementen manager 'zeurt' nooit, hij zoekt altijd oplossingen.

Opzet studie, in 't kort
De studie bestaat uit een propedeutisch jaar en een hoofdfase. De opleiding duurt in totaal een dikke 2.5 jaar. Je volgt tijdens je studie specifieke vakken als Beursmanagement, Sponsorship, Offerte schrijven, Conference Management, Eventmarketing en Special Events. Daarnaast volg je vakken als bijvoorbeeld Marketing, Management & Organisatie, Communicatie en Cross Cultural Management.

Ieder jaar lees je een aantal boeken van de verdiepingslijst. Dit zijn boeken die 'handboek-overstijgend' zijn en vakintegrerend. Op deze manier krijg je een scherper zicht op de door jou geleerde theorie en ervaren praktijk. Het spreekt verder voor zich dat alle projecten die je gaat uitvoeren in het teken staan van Evenementen. Tijdens die projecten leer je deadlines eerbiedigen, wat creativiteit is en wat afzien is. Leren en ervaring opdoen vragen soms een sprong in het diepe. EuroCollege zorgt ervoor dat je veilig aan een 'bungy' zit.

Real life projecten : No pain, no gain
De kleinschaligheid van de school maakt het mogelijk om aansprekende en uitdagende projecten binnen te halen. Je doet bij ons ervaring op met echte budgetten, echte verantwoordelijkheden en echte stress. Je organiseert bijvoorbeeld het entertainment in het VIP-dorp van het ABN-AMRO tennistoernooi, je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de Dodenherdenking in Rotterdam of je ontwikkelt het creatieve concept voor de Career Conference Day.

Anders dan bij fictieve projecten mogen de opdrachten van EuroCollege Hogeschool nooit mislukken. Linksom, rechtsom het moet gefikst worden, is een bij ons veel gebezigde leus. Ieder succesvol afgerond project versterkt jouw curriculum vitae.

Tijdens het Senior Project zetten wij jou op scherp. Je wordt uitgedaagd om verantwoordelijkheid te dragen, initiatief te nemen, stress te weerstaan en deadlines te eerbiedigen. Bovenal zullen we je houden aan de principes van goed samenwerken en collegialiteit. Stuk voor stuk elementen die in het bedrijfsleven geëist worden als vanzelfsprekende vaardigheden.

Beurzen, marketing, feesten, congressen, incentives, sport en cultuur
Als evenementen manager kun je aan de slag bij bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van beurzen, feesten, sportieve en culturele evenementen. Nederland telt zo'n 600.000 evenementen per jaar, in alle soorten en maten. Van een wereldexpo tot een popfestival, van een congres tot een Dance Party. Bedrijven maken ook steeds meer gebruik van evenementen om contacten te leggen met hun klanten, bedrijven of consumenten. Al met al betreft het een jonge en bloeiende business.

Afstudeerrichtingen
Als afgestudeerd evenementen manager ligt er een wereld voor je vol avontuurlijke en hectische beroepen. Tijdens je studie kun je je specialiseren in de volgende richtingen:·
Organisator beurzen
Organisator concerten
Organisator feesten
Organisator festivals
Marketing Manager
Voorlichter
Sponsorwerver
Projectmanager
Event Designer
Sponsoringmanager
Sporteventmanager
Businesseventsmanager

Kijk voor meer informatie op http://www.eurocollege.nl

Vooropleiding

Je bent toelaatbaar met het:- Diploma HAVO;- MBO of vergelijkbaar (geen specifiek vakkenpakket benodigd) TM1.

Opleidingsduur

2,5 a 3 jaar

Kosten

ca. 14.650 euro per jaar.

Vervolgopleiding

Diverse masters

Bijzonderheden

Waarom kiezen voor een particuliere school?
Het beste onderwijs in de wereld wordt aangeboden door privé-scholen. Wie kent niet Stanford, Yale, Harvard, Oxford, Cambridge en Lausanne. Amerikaanse en Engelse scholen behoren tot de beste ter wereld. Een kwart van de scholen in de Verenigde Staten is een privéschool. Ook in Nederland behoren steeds meer privéscholen tot de internationale top (o.a. NIMBAS). Dit is logisch. Particuliere scholen zijn veelal kleinschalig en kenmerken zich door een bedrijfsmatige manier van werken. Ze werken scherp, doelgericht en kwaliteitsbewust.

Kleinschaligheid versus grootschaligheid
De overheid heeft in toenemende mate problemen om het reguliere onderwijs kwalitatief goed te organiseren. Aan de andere kant stimuleert de overheid steeds meer het particuliere initatief. Aan goed onderwijs worden eisen gesteld die vaak botsen met de keuzes die de politiek maakt. In de politiek gaat het vaak om het verheffen van de middelmaat. In de afgelopen jaren heeft het ministerie van onderwijs Megascholen gevormd, onderwijstypen samengevoegd en gekozen voor bezuinigen. Beroepsopleidingen worden vaak geleid door mensen die zelf geen bedrijfsachtergrond hebben. ROC's en Hogescholen die meer dan 30.000 studenten tellen zijn geen uitzondering meer. De gevolgen in de Randstad zijn bekend....

Voordelen van kleinschalig onderwijs
Een particuliere school als EuroCollege kiest ervoor om klein, overzichtelijk en vernieuwend te zijn. Probeer je het maar eens voor te stellen. Je bent er één van 40.000 of je bent er één van 250. In feite geldt: hoe kleiner de school hoe beter het onderwijs. Wij houden rekening met zowel de aardigheden en eigenaardigheden van onze studenten. Wij plaatsen de student centraal! We vinden het belangrijk dat jij het op school prettig vindt. Aandacht en gezelligheid vinden wij even belangrijk als hard werken en kwaliteit! Succes en plezier horen bij elkaar.

Contact met de praktijk: niet doen alsof
Onze opleidingen zijn zeer praktijk gericht. Via stages, projecten en opdrachten leer je welke eisen de praktijk aan je stelt. Als kleinschalige school zijn wij in staat om spraakmakende projecten aan te bieden. Wij doen niet alsof, alles is echt. Het ABN-AMRO tennistoernooi, het entertainment in een VIP-dorp, de deelnemers aan de 4 mei herdenking, de VIP's van het CHIO.

Wat maakt docenten op een particuliere school anders?
Onze docenten zijn mensen uit het bedrijfsleven. Managers, ondernemers, directeuren. Mensen die weten wat er te koop is. Dit is een bewuste keuze. Een docent aan EuroCollege Hogeschool geeft marketing niet enkel uit een boek, maar ook uit ervaring!

Discipline en inzet
Naast de ontwikkelingen in het bedrijfsleven houden wij rekening met veranderingen die jongeren in de loop der tijd nu eenmaal doormaken. Het valt bijvoorbeeld op dat studenten over het algemeen minder theoretisch onderlegd zijn en minder gedisciplineerd. De meeste studenten hebben problemen met concentreren. De gemiddelde student kan technisch gezien aardig met een laptop overweg (Google, Wikipedia, MSN-en, You Tube etc.) maar heeft moeite met het bestuderen van stevige teksten. De meeste studenten geven tijdens de intakegesprekken aan dat zij structuur en begeleiding zoeken, wat in het reguliere onderwijs veelal verdwenen is. EuroCollege Hogeschool biedt structuur en ondersteuning daar waar nodig en mogelijk. Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat binnen de opleiding meer aandacht is ingeruimd voor de in de hospitality industry belangrijke elementen als discipline en inzet.

EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO) is gevestigd in Rotterdam en Amsterdam.

Plaatsen / leslocaties

Rotterdam

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.