EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

International Hotel & Hospitality Management (HBO)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Tijdens de versnelde opleiding International Hotel & Hospitality Management ontwikkel je de mentaliteit die van jou een succesvol hotelmanager maken. Je weet wat service verlenen is en hoe je gasten een fijne tijd kunt bezorgen. Deze HBO opleiding geeft je alle kennis én vaardigheden om een top hospitality professional te worden. We werken ook aan je (zelf)discipline met duidelijke regels en structuur. Onze studenten halen hun diploma gemiddeld binnen 3 jaar.

Opleiding Hotel & Hospitality Management
HBO Bachelor: 3 jaar (versneld), of 4-jaar
Vestiging Rotterdam, Amsterdam, Groningen of Utrecht

Opleidingsinhoud

De HBO opleiding Hotel & Hospitality management
De Hbo opleiding Hotel & Hospitality Management is opgebouwd uit semesters met verschillende, de roosters worden per semester vastgesteld. Gedurende je opleiding volg je naast onderstaande vakken een programma gericht op persoonlijkheidsontwikkeling, mentaliteit, succesvol ondernemen en doorzettingsvermogen.

Jaar 1
Het eerste jaar loop je twee stages en volg je vakken als; Food &Beverage Management, Hotel Operations, Hospitality Experience, Cross Cultural Management, Hotel design, Imagineering & Concepting en Financieel management. Ook komen algemene vakken zoals Engels, Zakelijk schrijven, Studievaardigheden en Rekenen aan bod.

Jaar 2
Het tweede leerjaar is opgebouwd uit verdiepende vakken en vakken als Strategisch Hotel Chain Management, Revenu Management, Startup Business Model, Groepsdynamica en Ethiek.
Belangrijk onderdeel in het tweede jaar is het Senior project waar je met echte opdrachtgevers, opdrachten en deadlines leert organiseren en presteren onder druk.

Jaar 3
Het derde leerjaar staat in het teken van je eindstage. Daarnaast besteden we tijd aan mentaliteitsontwikkeling, duurzaam ondernemen en innovatie.

Vooropleiding

afgeronde Haco, vwo, mbo4 of met een instroomtoets

Opleidingsduur

2,5 a 3 jaar

Kosten

Opleidingskosten HBO opleiding
Kies je voor een versnelde HBO opleiding bij EuroCollege? De meeste studenten doen 3 jaar over de opleiding. Dit zijn dan de jaarlijkse opleidingskosten:

1e jaar HBO: € 19.250,-
2e jaar HBO: € 19.250,-
3e jaar HBO: € 19.250,-

Vervolgopleiding

Diverse masters

Bijzonderheden

Waarom kiezen voor een particuliere school?
Het beste onderwijs in de wereld wordt aangeboden door privé-scholen. Wie kent niet Stanford, Yale, Harvard, Oxford, Cambridge en Lausanne. Amerikaanse en Engelse scholen behoren tot de beste ter wereld. Een kwart van de scholen in de Verenigde Staten is een privéschool. Ook in Nederland behoren steeds meer privéscholen tot de internationale top (o.a. NIMBAS). Dit is logisch. Particuliere scholen zijn veelal kleinschalig en kenmerken zich door een bedrijfsmatige manier van werken. Ze werken scherp, doelgericht en kwaliteitsbewust.

Kleinschaligheid versus grootschaligheid
De overheid heeft in toenemende mate problemen om het reguliere onderwijs kwalitatief goed te organiseren. Aan de andere kant stimuleert de overheid steeds meer het particuliere initatief. Aan goed onderwijs worden eisen gesteld die vaak botsen met de keuzes die de politiek maakt. In de politiek gaat het vaak om het verheffen van de middelmaat. In de afgelopen jaren heeft het ministerie van onderwijs Megascholen gevormd, onderwijstypen samengevoegd en gekozen voor bezuinigen. Beroepsopleidingen worden vaak geleid door mensen die zelf geen bedrijfsachtergrond hebben. ROC's en Hogescholen die meer dan 30.000 studenten tellen zijn geen uitzondering meer. De gevolgen in de Randstad zijn bekend....

Voordelen van kleinschalig onderwijs
Een particuliere school als EuroCollege kiest ervoor om klein, overzichtelijk en vernieuwend te zijn. Probeer je het maar eens voor te stellen. Je bent er één van 40.000 of je bent er één van 250. In feite geldt: hoe kleiner de school hoe beter het onderwijs.Wij houden rekening met zowel de aardigheden en eigenaardigheden van onze studenten. Wij plaatsen de student centraal! We vinden het belangrijk dat jij het op school prettig vindt. Aandacht en gezelligheid vinden wij even belangrijk als hard werken en kwaliteit! Succes en plezier horen bij elkaar.

Contact met de praktijk: niet doen alsof
Onze opleidingen zijn zeer praktijk gericht. Via stages, projecten en opdrachten leer je welke eisen de praktijk aan je stelt. Als kleinschalige school zijn wij in staat om spraakmakende projecten aan te bieden. Wij doen niet alsof, alles is echt. Het ABN-AMRO tennistoernooi, het entertainment in een VIP-dorp, de deelnemers aan de 4 mei herdenking, de VIP's van het CHIO, de champagne op de Miljonair Fair.

Wat maakt docenten op een particuliere school anders?
Onze docenten zijn mensen uit het bedrijfsleven. Managers, ondernemers, directeuren. Mensen die weten wat er te koop is. Dit is een bewuste keuze. Een docent aan EuroCollege Hogeschool geeft marketing niet enkel uit een boek, maar ook uit ervaring!

Discipline en inzet
Naast de ontwikkelingen in het bedrijfsleven houden wij rekening met veranderingen die jongeren in de loop der tijd nu eenmaal doormaken. Het valt bijvoorbeeld op dat studenten over het algemeen minder theoretisch onderlegd zijn en minder gedisciplineerd. De meeste studenten hebben problemen met concentreren. De gemiddelde student kan technisch gezien aardig met een laptop overweg (Google, Wikipedia, MSN-en, You Tube etc.) maar heeft moeite met het bestuderen van stevige teksten. De meeste studenten geven tijdens de intakegesprekken aan dat zij structuur en begeleiding zoeken, wat in het reguliere onderwijs veelal verdwenen is. EuroCollege Hogeschool biedt structuur en ondersteuning daar waar nodig en mogelijk. Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat binnen de opleiding meer aandacht is ingeruimd voor de in de hospitality industry belangrijke elementen als discipline en inzet.

zie ook : versneld en begeleid Mbo & Bachelor http://www.eurocollege.nl

EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO) is gevestigd in Rotterdam en Amsterdam.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.