EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

Internationaal Management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

EuroCollege ondernemersopleidingen
We leven in een revolutionaire tijd! Traditionele grenzen vervagen, oude zekerheden verdwijnen. De economie trilt op zijn grondvesten. In AziŽ zijn China en India volop in ontwikkeling en drukken met volle kracht de oude Westerse landen terug. De Nederlandse overheid slaagt er niet meer in om haar bevolking goed voor te bereiden op deze nieuwe tijd.

Het onderwijs in Nederland lijkt aan het instorten te zijn en leidt geen "strebers" meer op, terwijl in AziŽ studenten keihard studeren om de beste te zijn. Het is duidelijk dat we als land de slag aan het verliezen zijn. Met goede ondernemersopleidingen, zoals onze International Business & Entrepreneurship, kunnen we juist nu een verschil maken. Kies daarom voor EuroCollege, de International Business School!

Kansen en behoeften
Ingrijpende veranderingen bieden echter ook veel kansen en doen nieuwe behoeften ontstaan. Bedrijven zijn bijvoorbeeld hard op zoek naar ondernemende managers "who dares to take the lead". In Nederland is een serieuze behoefte aan nieuw ondernemerselan. Ondernemers die echt bedenken en ondernemen. Ondernemers die nieuwe producten en verbeterde diensten ontwikkelen. Mensen die durven te dromen, van aanpakken en realiseren houden. Dat zijn de studenten die je vindt aan onze opleiding ondernemerschap.

Opleiding ondernemerschap
Steeds meer bedrijven realiseren zich dat ondernemersopleidingen voor hun toekomst van groot belang zijn. EuroCollege biedt voor het hbo een opleiding ondernemerschap die de studenten klaarstoomt voor een serieuze, nieuwe aanpak.

Onze ondernemende business school is internationaal gericht en weet van aanpakken. Met volle lesdagen, structuur en regelmaat weten wij de studenten van onze ondernemersopleidingen klaar te stomen voor de praktijk.

Kijk voor meer informatie op http://www.eurocollege.nl

Opleidingsinhoud

International Business & Entrepreneurshipģ
EuroCollege Hogeschool Rotterdam heeft een international business school programma ontwikkeld dat gebaseerd is op de essentials van ondernemen en succes behalen. Het betreft de bachelor International Business & Entrepreneurship. Een stevige hbo-bachelor waarin je als student leert wat ondernemen inhoudt.

Je leert creŽren, concepten en strategieŽn ontwikkelen, initiatieven nemen en de winnaarmentaliteit doorgronden die bij ondernemen hoort. De International Business Management opleiding is in het Nederlands.

Ondernemen leren van ondernemers
Natuurlijk kan een international business school niet van iedereen een ondernemer maken. Maar een goede business management opleiding kan studenten met het juiste ondernemersbloed en talent dusdanig uitdagen en vormen zodat zij ondernemersvaardigheden ontwikkelen.

De hbo-studie International Business & Entrepreneurship is bestemd voor studenten die intensief getraind willen worden in de mentaliteit en denkwijzen die bij ondernemen horen. Je leert wat het verschil is tussen werken voor een bedrijf en werken aan een bedrijf. Je krijg je les van echte ondernemers.

Ondernemen = doelgerichte en vasthoudende actie!
Creativiteit, goalsetting, strategie, planning en gerichte actie ondernemen leiden altijd tot succes. Op onze business school leer je hoe een goed idee ontwikkelt en effectief in de markt zet, alsmede hoe je investeerders ervan overtuigt te investeren in jouw onderneming. Daarnaast zal de nodige aandacht besteed worden aan het werven van de juiste mensen om een business te bouwen en te ontwikkelen: "recruiting the right people".

Leren doen en denken als een ondernemer
Uiteraard draait het bij onze ondernemersopleidingen om de ondernemer in spe. Je ontwikkelt een scherp inzicht in wat je wel en niet kunt. Een succesvol ondernemer kent immers zijn zwakheden en leert deze compenseren. Hij is zelfsturend. Een succesvolle ondernemer geeft nooit op. Succes in welke vorm dan ook kent altijd dezelfde oorsprong: doelgerichte en vasthoudende actie. Dat vereist een analytisch en strategisch getrainde geest en mentale conditie.

Opzet hbo-studie International Business & Entrepreneurship
Het programma van de opleiding International Business Management duurt een dikke 2,5 jaar. Je volgt de eerste twee jaar vier dagen in de week lessen. Het laatste jaar is gereserveerd voor het afstudeerproject. De student zal ingevoerd worden in de "essentials of success". Er bestaat een vast patroon voor succes. Succes ontstaat meestal niet per toeval, je dwingt het af!

Het spreekt voor zich dat leert van ervaren ondernemers. Goed voorbeeld doet goed volgen. In de laatste periode verricht je zelfstandig toegepast onderzoek binnen een real life context. Je bent in staat bestaande ervaringen, theorieŽn, opvattingen en inzichten op het gebied van ondernemen en strategieŽn te beoordelen, te integreren en te evalueren in het kader van het onderzoek.

Vakken International Business School
Uiteraard besteden we aandacht aan finance, decisions making, global context, international law, teambuilding, strategic communication en management. Je krijgt ook les en training in vakken zoals concepting, creating, business strategy, marketing concepts & strategy, selling, customer relations management networking en de elementen die komen kijken bij succesvol ondernemen.

Voor wie is de bachelor International Business bestemd?
Deze studie is bedoeld voor ambitieuze studenten die het ondernemershart in zich voelen kloppen. Zij die bereid zijn om alles te geven om hun doel te halen. Je wilt altijd het beste geven en waarde toevoegen. Om ergens goed in te zijn, zijn focus en toewijding nodig. Je weet de juiste mensen om je heen te verzamelen.

Toekomst
Met de bachelor International Business & Entrepreneurship stimuleren wij onze studenten om te gaan ondernemen. Niet iedereen zal na zijn studie onmiddellijk voor zichzelf beginnen. In ieder geval leer je bij ons het fundament te leggen voor een stevige carriŤre.

Kijk voor meer informatie op http://www.eurocollege.nl

Vooropleiding

Havo, Vwo, Mbo 4 (3 is bespreekbaar na het maken van een instroomtoets)

Opleidingsduur

2,5 jaar

Kosten

Ä11.995,- per jaar

Vervolgopleiding

Master of Post-HBO opleidingen

Bijzonderheden

Deze opleiding is vervangen door International Business & Entrepreneurship

Plaatsen / leslocaties

Rotterdam

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.