Hogeschool Rotterdam

Informatica (B)

HBO-opleiding
34479
4 jaar
Voltijd, Deeltijd
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Informaticus ben je in staat complexe ICT-systemen te analyseren, ontwerpen, realiseren en implementeren, waarbij je rekening houdt met de wensen van de opdrachtgever of gebruiker van het systeem.

ICT is overal om ons heen te vinden. Jij bent als informaticus de specialist in het maken van grote en complexe informatiesystemen die snel, efficiŽnt en veilig werken. Zo kun je denken aan het ontwikkelen van een webshop (bijv. Bol.com of Zalando), of het maken van een app (bijvoorbeeld Appie of Facebook), maar ook aan het analyseren van grote hoeveelheden data van social media (bijvoorbeeld analyseren van Tweets). Bij het ontwikkelen van deze systemen kom je in aanraking met verschillende programmeertalen als: JavaScript, HTML5, CSS3, Java (Object georiŽnteerd programmeren). Vanaf het tweede jaar mag je zelf kiezen welke programmeertaal je wil gebruiken. Naast het programmeren en ontwikkelen van verschillende toepassingen leer je ook samenwerken met medestudenten of met studenten van andere opleidingen.

Na het volgen van de opleiding Informatica mag je jezelf Bachelor of ICT noemen en kun je aan de slag als bijvoorbeeld programmeur, applicatieontwikkelaar, ICT-consultant, projectleider ICT of softwarearchitect. Ben jij geÔnteresseerd in nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwsgierig, een beetje eigenzinnig en een doorzetter dan is de opleiding Informatica iets voor jou!

Opleidingsinhoud

Opbouw van je opleiding
Drie leerlijnen

Om onze Rotterdamse praktijkgerichte aanpak en jouw talentontwikkeling te vertalen naar het onderwijs hanteert Hogeschool Rotterdam drie leerlijnen: kennisgestuurd, praktijkgestuurd en studentgestuurd onderwijs.

Aan het begin ontwikkel je vooral je kennis, later ga je meer en meer de praktijk in. Altijd met begeleiding van je persoonlijke coach. Daarnaast stel je voor een deel je eigen opleiding samen: keuzevakken in het eerste en tweede jaar, je stageplaats(en), een minor en je afstudeeropdracht of -onderzoek in het laatste jaar.

Elke opleiding vult de leerlijnen op haar eigen manier in, zodat het onderwijs goed aansluit op jouw situatie en achtergrond ťn op de beroepen waarvoor je opgeleid wordt. Door deze combinatie van leerlijnen zijn onze opleidingen niet alleen uniek, maar ook echt Rotterdams.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Kosten

Collegegeld

Als je in het hoger onderwijs studeert, betaal je ieder jaar collegegeld. Hierbij maken we onderscheid tussen wettelijk collegegeld en instellingscollegegeld.

Wettelijk collegegeld

In 2015-2016 bedraagt het wettelijk collegegeld voor een:

voltijd- of duale opleiding Ä 1.951,-
Instellingscollegegeld

Studenten uit niet-EER landen betalen instellingscollegegeld. Ook studenten die al in het bezit zijn van een hbo- of wo-diploma betalen voor de meeste opleidingen instellingscollegegeld.

Kijk hier voor de tarieven en uitzonderingen of bepaal met behulp van de Collegegeldwijzer welk tarief op jouw situatie van toepassing is.

Overige studiekosten

Voor de aanschaf van boeken, readers en andere leermaterialen moet je bij deze opleiding rekenen op een gemiddeld bedrag van Ä 300,- per jaar. Dit is exclusief de kosten voor de aanschaf van een laptop.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Breda, Den Bosch - Avans Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Emmen - NHL Stenden Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Haarlem - Hogeschool Inholland Voltijd Deeltijd Duaal
Leiden - Hogeschool Leiden Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Venlo, Eindhoven - Fontys Hogescholen Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.