Zadkine

NT2 - programma 2

NT2-opleiding
NT2002
-
-

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het Staatsexamen Nederlands als tweede taal (NT2) is het landelijke taalexamen voor anderstalige volwassenen die het Nederlands als tweede taal leren. Met dit diploma wordt aangetoond dat de Nederlandse taal voldoende beheerst wordt, zodat een goede start gemaakt kan worden als het gaat om een (beroeps)opleiding of baan. NT2 biedt twee niveaus aan waarop je examen kunt doen.

Programma II is bedoeld voor mensen die willen studeren of werken op hbo- of universitair niveau. Het niveau is te vergelijken met taalniveau B2 van het Europees Referentiekader (ERK) / Common European Framework of Reference (CEFR). De inhoud en taken van het examen zijn gericht op situaties die voorkomen in opleiding, werk en het dagelijks leven van hoogopgeleiden. In dit programma spelen beschouwende en betogende teksten een belangrijke rol.

Het NT2 programma I bestaat uit vier onderdelen: Lezen, Luisteren, Schrijven en Spreken. Je ontvangt een diploma als je voor al deze vier onderdelen geslaagd bent. Je hoeft niet per se in alle vier de onderdelen tegelijk examen te doen. Als je aan één, twee of drie onderdelen meedoet en daarvoor slaagt, ontvangt je voor ieder onderdeel apart een certificaat. Zodra je vier certificaten hebt van hetzelfde examenprogramma, kun je deze inwisselen voor een diploma.

De opleiding NT2 is voor iedereen toegankelijk.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling
Assen, Hoogeveen, Emmen, Meppel, Steenwijk, Beilen - Drenthe College
Capelle aan den Ijssel, Schiedam - Zadkine
Gorinchem, Wijk en Aalburg, Dordrecht - Da Vinci College
Hardenberg, Hoogeveen, Groningen - Alfa College
Middelburg, Terneuzen, Goes, Vlissingen, Oosterburg, Tholen - Scalda

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.