HZ University of Applied Sciences

Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs

HBO-opleiding
34410
4 jaar
Voltijd, Deeltijd
Bachelor

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding Tourism Management wordt aangeboden in een Nederlands- en Engelstalige variant

Een weekje snowboarden, wildwatervaren in de Dordogne, skaten in Parijs, een trektocht door Australië of zo maar een weekje naar de zon. Mensen willen steeds meer zien en beleven. De toeristische branche groeit en is wereldwijd de grootste 'industrie' geworden. Er zijn professionele managers nodig die leiding geven aan bedrijven die steeds weer aantrekkelijke toeristische producten en bestemmingen ontwikkelen.

De opleiding Management toerisme leidt je op tot manager in het toeristisch-recreatieve werkveld. Dit betekent dat je weinig direct contact hebt met klanten, je bent vooral achter de schermen werkzaam. Tijdens de opleiding leer je de wensen van mensen om te zetten in een toeristisch product.

Opleidingsinhoud

Het eerste jaar is een kennismakingsjaar. Je leert niet alleen je medestudenten en docenten kennen, maar je maakt ook kennis met de werkvelden toerisme, recreatie en vrije tijd. Je krijgt onderwijs rond thema's en vaardigheden, wat valt binnen het onderwijsconcept van NHTV: 'ondernemend leren'. Dat wil zeggen dat je zelfstandig werkt met docenten als begeleider. Je werkt samen met je medestudenten aan praktijkopdrachten en leert op die manier hoe de wereld van de toeristisch manager eruitziet.

Je kunt zelfstandig bezig zijn met je studie en je leert de theorie in de praktijk te brengen. In het eerste jaar krijg je hoor- en werkcolleges en maak je een excursie naar het buitenland. Ook zijn er gastcolleges van mensen uit het werkveld.

Je volgt in het eerste jaar vier thema's. Je krijgt dus geen afzonderlijke vakken, maar vakken als marketing en sociologie zijn geïntegreerd in een thema. Een voorbeeld van een thema is 'het aanbod'. Je leert bedrijven en producten in de toeristische branche kennen. Welke verschillende aanbieders zijn er en welke producten zetten zij in de markt? Naast de thema's, je volgt één vreemde taal, Engels, en krijg je les in communicatieve vaardigheden.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Deventer - Saxion Voltijd Deeltijd Duaal
Vlissingen - HZ University of Applied Sciences Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.