Capabel Onderwijs

Apothekersassistent(e) in 1 jaar - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Apothekersassistent heb je afwisselend en verantwoordelijk werk. Je verstrekt en beheert geneesmiddelen en geeft patiŽnten en hun familieleden informatie hierover. Daarnaast informeer je klanten over allerlei geneesmiddelen en verzorgingsproducten die zonder doktersrecept in de apotheek verkrijgbaar zijn. Je werkt intensief samen in een team van andere apothekersassistenten, apotheekhulpen en apotheker(s) om patiŽnten zo goed en vakkundig mogelijk van dienst te zijn.

Als gediplomeerd apothekersassistent kun je werken in een reguliere apotheek, een ziekenhuisapotheek of bij een apotheekhoudende huisarts. Ook kun je met 2 jaar werkervaring doorstuderen op HBO-niveau met de opleiding tot Farmaceutisch Consulent.

Uniek aan de erkende opleiding Apothekersassistent van Capabel is de korte studieduur! Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen en hierna direct als apothekersassistent aan de slag. Met 4 startmomenten per jaar ťn 8 locaties verspreid door het land kun jij starten waar en wanneer het jou uitkomt.

Wij zijn ons ervan bewust dat je opleiding een investering in je toekomst is. Daarom zijn onze MBO-opleidingen erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.

Er is 1 vaste dag voor vaklessen, die je online volgt. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), BPV (stage) en zelfstudie. De vaste schooldag is erg handig voor je eigen weekindeling. Omdat de BOL-opleidingen van Capabel aan alle kwaliteitseisen voldoen waar een ROC ook aan voldoet, kun je bij Capabel ook studiefinanciering aanvragen!

Opleidingsinhoud

Je korte MBO-opleiding bestaat uit een basisdeel* en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel bevat alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van apothekersassistent in het bijzonder. Met de keuzedelen kun je je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL STUDEREN
Je volgt 1 dag in de week een vakles. Deze worden tijdelijk online gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd, kun je dus meteen toepassen.
Bij Capabel volg je een verkorte MBO-opleiding. Intensieve begeleiding door een docent is daarom bij ons vanzelfsprekend. Tijdens je wekelijkse klassikale en online les als ook tijdens je zelfstudie, kun je actieve begeleiding verwachten van onze docenten. De docent houdt samen met jou je voortgang in de gaten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

3 jaar HAVO/VWO of diploma VMBO-g-t of MAVO of MBO-3

Kosten

Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van Ä 462,-
Lesgeld ineens: Ä 6.273,-
Leermiddelen en (online) boekenpakket: Ä 471,-
Examens: inclusief
Inschrijfgeld: Ä 85,-

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.