HBO-bachelor Management, Economie en Recht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In het bedrijfsleven en bij non-profitorganisaties is veel behoefte aan generalisten. Mensen met een gedegen kennis van zaken op economisch, juridisch én managementgebied. Mensen die vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken kunnen bekijken, om zo te komen tot een geďntegreerde en goede doordachte oplossing. Met je bachelordiploma Management, Economie en Recht van Hogeschool op zak mag jij jezelf zo’n echte “allrounder” noemen. En de titel Bachelor of Business Administration (BBA) achter je naam zetten.

Opleidingsinhoud

Je kunt je inschrijven voor een managementopleiding. Je kunt economie gaan studeren. Of misschien kies je liever voor een rechtenstudie. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon alle drie tegelijk doen. Management, economie en recht, in één opleiding: het wordt ook wel de gouden combinatie genoemd. Want als je de 'ins en outs' kent van deze drie gebieden, kun je vrijwel overal terecht.

Na afloop van je opleiding HBO MER kun je organisatievraagstukken op zowel economisch als juridisch gebied vanuit verschillende managementinvalshoeken bekijken. En beschik je ook nog eens over alle vaardigheden die je moet hebben om goed leiding te kunnen geven. En reken maar dat jij je dankzij deze unieke geďntegreerde benadering flink onderscheidt van andere HBO-afgestudeerden!

HBO MER-afgestudeerden zijn dan ook zeer gewild op de arbeidsmarkt. Zowel in het bedrijfsleven als bij non-profitorganisaties. Dankzij je brede kennis, gecombineerd met je managementvaardigheden, kun je vrijwel overal aan de slag als adviseur of manager. En of dat nu bij de overheid of een interessante grote multinational is, of bij een kleinschalig kantoor drie hoog hartje centrum … is helemaal aan jou. Voel je er meer voor om meer specialistisch te werk te gaan doen, dan kies je voor een functie als beleidsmedewerker. Dat ook een baan als personeelsfunctionaris tot de mogelijkheden behoort, laat maar weer zien hoe ontzettend breed deze opleiding is.

De opleiding HBO MER is een zeer praktijkgerichte en brede opleiding. De opleiding is opgebouwd uit thema’s. De propedeuse bevat twee inleidende thema’s. De hoofdfase bestaat uit vijf thema’s die volledig opgebouwd zijn rondom de relevante omgevingsontwikkelingen. De MER-opleiding is daarmee zeer actueel en ingericht op de toekomst. Kennis en vaardigheden worden losstaand aangeboden, maar direct in een maatschappelijk relevante context geplaatst.

Binnen de twee thema’s van de propedeuse maak je kennis met alle drie de vakgebieden. Je volgt inleidende modules op het gebied van management, economie en recht. In de propedeuse wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan de vaardigheden die je straks nodig hebt in de modules Studievaardigheden, Onderzoeksvaardigheden en Basisvaardigheden voor de professional.

In de hoofdfase ligt de nadruk op het verder ontwikkelen en toepassen van competenties. De thema’s in deze fase zijn opgebouwd rondom actuele ontwikkelingen in het vakgebied. De thema’s worden afgesloten met een praktijk- en integratieopdracht, waar je een (praktijkgericht) beroepsproduct oplevert, waarin de kennis en vaardigheden uit de eerdere modules samenkomen. De thema’s die achtereenvolgens aan de orde komen zijn:

  • Project-, programma- en procesmanagement
  • Innovatie en verandering
  • Governance en compliance
  • Organisatie en kwaliteit
  • Internationalisering

Klik hier voor meer informatie over de opleiding en ontvang een gratis informatie per email.

Vooropleiding

Je dient minimaal in het bezit te zijn van een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4.

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over een van deze diploma's maar ben je 21 jaar of ouder en heb je een vergelijkbare vooropleiding of relevante werkervaring, dan kun je ook worden toegelaten. Vul in dat geval op het formulier Toelatings-en/of vrijstellingsverzoek bij gevraagde vooropleiding de relevante opleidingen en/of werkervaring in.

Voor een vrijstellings- of toelatingverzoek brengen wij € 50,– in rekening. Hiervoor geef je een machtiging af. Schrijf je je vervolgens in dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op je lesgeld.

Bij je verzoek tot toelating dien je een uitgebreid cv plus een kopie van diploma's, certificaten of cijferlijsten mee te sturen (onvolledige verzoeken worden retour gezonden). De toetsingscommissie laat binnen drie á vier weken weten of je verzoek is ingewilligd.

Computervaardigheden
Voor deze opleiding gaan we ervan uit dat je over basiscomputervaardigheden beschikt. Is dit niet het geval, dan raden we je aan om, naast deze opleiding, de -cursus Europees computerrijbewijs (ECDL) te volgen.

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen