SVO vakopleiding food

Foodservice teamleader

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Snelheid, gemak en kwaliteit: daar draait het in de foodservice om. Deze sector bestaat uit onder andere foodservicerestaurants, cafetaria’s, lunchrooms, pannenkoekenrestaurants, broodjeszaken en pizza afhaal- en bezorgbedrijven.

Als Foodservice teamleader ben je de rechterhand van je manager of misschien wel de manager in opleiding. Je geeft leiding aan een team, coacht je collega’s en zorgt dat de regels in het bedrijf worden nageleefd. Kortom: jij zorgt dat alle werkzaamheden soepel verlopen en dat gasten optimaal worden bediend.

Opleidingsinhoud

Zo werkt leren bij SVO vakopleiding food
SVO vakopleiding food is dé mbo-opleidingsexpert in de foodbranche. Onze opleidingen sluiten goed
aan op de praktijk Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Tijdens de lesdagen word je begeleid door enthousiaste, betrokken docenten die zelf uit het vak komen. Met 18 opleidingslocaties is er altijd een SVO-locatie bij jou in de buurt. Kijk voor meer informatie op http://www.svo.nl/foodservice.

Inhoud van de opleiding:

  • organisatie en personeelsplanning
• introductie en inwerken
• begeleiden en beoordelen van mede- werkers
• leidinggeven
• bedrijfsformules
  • milieu, wet en regelgeving
  • inkoop en voorraadbeheer
  • omgaan met gasten en medewerkers
• kassabeheer en kwaliteitszorg

[bLocaties
In-company of op de locaties Almelo, Amstelveen, Arnhem, Best, Groningen, Heerhugowaard, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Houten en Zwolle.

Instroommoment
Het is mogelijk om op verschillende momenten in het jaar te starten. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs via [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail].

De opleiding duurt 2 jaar. Studenten met werkervaring of de juiste vooropleiding ronden de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een afgeronde relevante opleiding op niveau 2. Rechtstreekse instroom is ook mogelijk.

Het is mogelijk om op verschillende momenten in het jaar te starten. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs via [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail].

Het is mogelijk om op verschillende momenten in het jaar te starten. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs via [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail].

Kosten

Wettelijk cursusgeld (18 jaar en ouder) € 606,-
Digitaal lesmateriaal en licenties € 417,- (wijzigingen voorbehouden)
Het wettelijk cursusgeld wordt vastgesteld door het ministerie van OCW.

Verder leren

Na deze opleiding is het mogelijk om door te stromen naar de opleiding Foodservice manager (niveau 4)

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.