Vestigingsmanager groothandel

Richting binnen: Manager Handel

MBO-opleiding
25137
3 tot 4 jaar
BOL, BBL
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je hebt leiding over een vestiging met ongeveer 25 medewerkers. Jij bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in en om het bedrijf. Je begeleidt medewerkers, plant alle werkzaamheden en doet de bedrijfsvoering. Ook zorg je ervoor dat de vestiging een goede reputatie heeft en houdt. Je moet proberen de omzet(winst) te verhogen en de werksfeer leuk te houden. Je hebt regelmatig contact met klanten en zakenrelaties.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding word jij klaargestoomd om als vestigingsmanager aan de slag te gaan. Hierbij krijg je les in onderdelen zoals acquisitie, waarbij je klanten probeert te werven en leer jij alles over het logistieke proces dat van belang is bij de groothandel. Voorraadbewaking en de omgang met verkoopcijfers zijn aspecten waarop gefocust zal worden. Naast de theoretische kennis die je op doet is er hiernaast genoeg ruimte voor oefening in de praktijk, bijvoorbeeld door middel van een stage.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent iemand die stevig in je schoenen staat. Je bent assertief, je kunt taken verdelen en personeel motiveren. Je moet zowel zelfstandig zijn als in groepsvorm kunnen werken. Het is van belang dat je goed om kunt gaan met mensen en dat je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden al redelijk ontwikkeld zijn. Je bent ongevoelig voor stress en kunt snel wisselen van activiteit. Je moet niet bang zijn beslissingen te nemen. Daarnaast moet je het leuk vinden om oplossingen te bedenken. Je moet het tot slot niet erg vinden je handen uit de mouwen te steken.

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almelo, Hengelo, Rijssen - ROC van Twente BOL BBL
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Apeldoorn, Deventer - Aventus BOL BBL
Breda, Roosendaal - Curio BOL BBL
Doetinchem - Graafschap College BOL BBL
Dordrecht, Gorinchem - Da Vinci College BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Emmen - Drenthe College BOL BBL
Groningen - Noorderpoort BOL BBL
Harderwijk, Zwolle - Landstede MBO BOL BBL
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Heerenveen - Friesland College BOL BBL
Heerhugowaard - ROC Horizon College BOL BBL
Heerlen - Vista College BOL BBL
Leeuwarden, Sneek - ROC Friese Poort BOL BBL
Roermond, Venlo, Venray, Weert - Gilde Opleidingen BOL BBL
Rotterdam - Albeda BOL BBL
Rotterdam-Centrum , Rotterdam-Oost - Zadkine BOL BBL
Tiel - ROC Rivor BOL BBL
Tilburg - De Rooi Pannen BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.