Mediadeveloper (Applicatie- en mediaontwikkeling) (4)

Richting binnen: Applicatie- en mediaontwikkeling

MBO-opleiding
95313/95701.
3 tot 4 jaar
BOL
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het succesvol afronden van de opleiding Mediatechnologie - Webdeveloper kun je gaan werken bij mediaproductiebedrijven of op een afdeling die verantwoordelijk is voor het oplossen van mediatechnologische vraagstukken. Hierbij kun je denken aan bedrijven zoals communicatiebureaus, reclamebureaus, ontwerpbureaus, vormgeefstudio's, webdesignbureaus, multimediabedrijven, audiovisuele bedrijven, uitgeverijen en drukkerijen.

Als Mediatechnologie Webdeveloper heb je een actieve en adviserende rol bij bij de realisatie van mediaproducties. Hierbij zijn drie disciplines betrokken: mediamanagement, mediavormgeving en mediatechnologie. Voor dat laatste ben jij verantwoordelijk. Jou interesse gaat uit naar webtechnologie en de daarbij behorende hard- en software. Het opzetten, beheren en onderhouden van websites, content management systemen (CMS) en het beveiligen van websites, daar weet jij alles van! Je bent systeem(web)technisch aangelegd en je weet op creatieve wijze oplossingen te bedenken. Als Webdeveloper werk je meestal zelfstandig en je draagt verantwoordelijkheid voor je eigen werk.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Voor dit vak moet je gevoel hebben voor techniek en nieuwe media, waarbij je de nieuwe ontwikkelingen goed in de gaten moet houden. Je moet over een groot technisch inzicht beschikken en affiniteit hebben met de mediabranche. Je moet het leuk vinden om website en content management systemen te bouwen en/of te beheren. Hiervoor moet je wel enige kennis hebben van programmeertalen. Het is belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken. Je zult regelmatig met collega`s moeten overleggen over de stand van zaken, hiervoor moet je over goede communicatieve vaardigheden beschikken. Jij bent verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat. Tot slot moet je het niet erg vinden om de hele dag achter een computer te zitten.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - Mediacollege Amsterdam BOL BBL
Tilburg - ROC Tilburg BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.