Leisure & hospitality executive (4)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als leisure and hospitality executive kun je werk vinden bij verschillende bedrijven en organisaties in de sector verblijfsrecreatie en dagrecreatie. Binnen de sector verblijfsrecreatie werk je bij campings en bungalowbedrijven (parken) en groepsaccommodaties. Binnen de sector dagrecreatie werk je bij indoor- outdoorcentra/sportbedrijven en attractieparken.

Je bent verantwoordelijk voor activiteitenprogramma’s. Deze moeten volledig, goed afgestemd, afwisselend en aantrekkelijk zijn. Bovendien moeten deze aansluiten bij de wensen en behoeften van de gasten en de ondernemingsdoelstellingen. Je hebt een aansturende en coachende rol, en je geeft leiding aan een team. Je zorgt voor de kwaliteit en voortgang van de werkzaamheden en de uitvoering van de activiteiten. Bovendien ben je verantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid van jezelf, collega’s en gasten. Verder voer je zelf ook uitvoerende recreatiewerkzaamheden uit.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent commercieel ingesteld en beschikt over leidinggevende vaardigheden. Een goede planning is onmisbaar als leidinggevende, je moet goed kunnen plannen. Motiveren van het personeel valt ook onder jou verantwoordelijkheid. Soms zul je het erg druk hebben, dus stressbestendigheid en flexibiliteit is van groot belang.

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen