ROC van Twente

Operator C

Richting binnen: Operator C

MBO-opleiding
25303
3 tot 4 jaar
BOL, BBL
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het succesvol afronden van de opleiding Operator C kun je werk vinden bij verschillende bedrijven in de industrie. Je kunt hierbij denken aan de voedings- en genotmiddelenindustrie, de vleesindustrie, de textiel- en lederindustrie, de papierindustrie of bij uitgeverijen en drukkerijen (grafische industrie).

Als Operator C kun je op basis van je ruime kennis en ervaring ingewikkelde productieprocessen bedienen. Ook begeleid je taken op het gebied van planning, productie, kwaliteit en onderhoud. Je geeft sturing aan een team van operators. Je zorgt dat het productieproces goed verloopt en dat er kwalitatieve producten worden geproduceerd. Bij storingen of andere problemen grijp je direct in en zoek je naar oplossingen.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Operator C leer je alle tools te gebruiken die nodig zijn bij het begeleiden van gecompliceerde productieprocessen. Maar ook hoe je deze procesen bewaakt en controleert. Daarnaast leer je hoe je moet omgaan met hightech apparatuur en computers en krijg je vakken op het gebied van leiding- en advies geven. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap hore standaard bij deze opleiding.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je houdt van verantwoordelijkheden en vindt het leuk om leiding te geven. Je bent alert en beschikt over een oplossend en signalerend vermogen. Je bent flexibel en je kunt je snel aanpassen aan veranderingen. Je weet precies wanneer je welke handelingen moet verrichten. Ook kun je goed samenwerken en duidelijk communiceren. Daarnaast moet je goed planmatig kunnen werken en je moet beschikken over een procesmatig inzicht. Bovendien is het belangrijk dat je stressbestendig bent.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Bergen op Zoom - Curio BOL BBL
Beverwijk - ROC Nova College BOL BBL
Dordrecht - Da Vinci College BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Emmen - Drenthe College BOL BBL
Enschede - ROC van Twente BOL BBL
Groningen - Noorderpoort BOL BBL
Heerlen - Vista College BOL BBL
Helmond - ROC Ter AA BOL BBL
Leeuwarden  - Nordwin College BOL BBL
Nieuwegein - Tech College BOL BBL
Rotterdam - Techniek College Rotterdam BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Terneuzen - Scalda BOL BBL
Tilburg - ROC Tilburg BOL BBL
Zaandam - Regio College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.