AOC Terra

Filiaalmanager (Manager handel) (4)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als filiaalmanager werk je als leidinggevende binnen een vestiging van verschillende soorten bedrijven. Dit kunnen zowel kleine als middelgrote bedrijven zijn binnen de sector detailhandel. Als filiaalmanager heb jij de leiding over één of meerdere mensen en houd jij je bezig met de planning en organisatie binnen een filiaal.

Als filiaalmanager heb je een veelzijdige afwisselende baan. Je geeft namelijk leiding aan een groep verkopers en verkoopspecialisten jouw filiaal, je bent verantwoordelijk voor het behalen van de omzet, je plant de werkzaamheden in en begeleidt de medewerkers bij de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast zorg jij voor een goede sfeer binnen jouw vestiging en ben je het centrale aanspreekpunt van alle medewerkers.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Als filiaalmanager ben je klantgericht, sociaalvaardig en representatief. Je hebt een ondernemende houding en je staat sterk in je schoenen. Je bent professioneel en commercieel ingesteld en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast kun je anderen stimuleren en motiveren en je bent een voorbeeld voor je medewerkers. Je bent oplossingsgericht en streeft naar resultaat, daarbij hou je rekening met de geplande doelstellingen die gehaald moeten worden binnen een bepaalde periode. Je kunt goed leidinggeven en goed samenwerken. Verder ben je continu op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de detailhandel.

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.