MBO College Airport (ROC van Amsterdam)

Technicus avionica

MBO-opleiding
25323
3 tot 4 jaar
BOL, BBL
4
VeVa

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het behalen van dat felbegeerde diploma ben jij als technicus avionica verantwoordelijk voor onderhoud. Hierbij moet je denken aan het onderhoud van een navigatiesysteem en de automatische piloot in vliegtuigen. Vrij belangrijke onderdelen waarvoor jij de verantwoordelijk draagt! Veiligheid is een van de meest essentiele onderdelen in je werk en het is altijd belangrijk deze op numme 1 te plaatsen, hoe stressvol het werk soms kan worden.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding zijn er verschillende vakken die jij krijgt om het de beste technicus te kunnen worden. Hierbij kun je denken aan de basisbeginselen van vliegtuigtechniek, waarbij extra aandacht op et gebied van elektronica en vluchtgeleidingsystemen. Regels en protocollen zijn er genoeg en hier wordt dan ook voldoende aandacht aan besteed zodat jij te allen tijde veiligig en volgens protocol kan werken later. Je leiderschapskwaliteiten worden verder ontwikkeld tijdens de opleiding om je voor te bereiden op de functie.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Heb je wel een VMBO-diploma, maar in een andere sector? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden instromen. Vraag dit bij de school van jouw keuze na;
  • Overgangsbewijs HAVO/VWO 3-4;
  • MBO diploma niveau 3.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar het HBO. Bijvoorbeeld naar de opleiding:

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt een goed inzicht als het gaat om machines en installaties. Daarnaast ben jij dé persoon die altijd alles georganiseerd kan laten verlopen. Elektrotechniek is een specialisatie waar je je graag op wilt focussen en je beschikt over een goed gevoel voor verantwoordelijkheid. Een talenknobbel? Dat kan van pas komen binnen dit vakgebied.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Hoofddorp - ROC van Amsterdam BOL BBL
Hoofddorp - MBO College Airport (ROC van Amsterdam) BOL BBL
Hoogerheide - Curio BOL BBL
Maastricht Airport - Vista College BOL BBL
Tilburg - ROC Tilburg BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.