MBO College Airport (ROC van Amsterdam)

Technicus mechanica

VeVa

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het behalen van je gewilde diploma is het tijd om aan het werk te gaan. Dit kan bij een luchvaartmaatschappij of ander bedrijf dat zich bijvoorbeeld specialiseert in onderhoud voor de luchtvaart. Taken die dagelijks in jouw werkzaamheden terugkomen zijn het uitvoeren van inspecties in en uit vliegtuigen. Daar hoort tevens bij dat je complexe storingen lokaliseert en deze oplost. Het begeleiden van je medewerkers en letten op de protocollen is een grote verantwoordelijkheid tijdens je werk.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding wordt alles van A tot Z behandeld als het gaat om vliegtuigtechniek. Vakken die aan bod zullen komen zijn bijvoorbeeld mechanica, hydrauliek en pneumatiek. De verschillende protocollen en regels die van levensbelang zijn bij vliegtuigen en hun systemen worden tevens uitgebreid behandeld tijdens de opleiding om jouw de beste start te kunnen geven in het werkveld. Andere onderdelen die worden behandeld tijdens de opleiding zijn o.a. het leren opsporen van storingen, metingen uitvoeren en het leren bijhouden van een logboek. Je leiderschapskwaliteiten zullen zich verder ontwikkelen tijdens de opleiding.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Heb je wel een VMBO-diploma, maar in een andere sector? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden instromen. Vraag dit bij de school van jouw keuze na;
  • Overgangsbewijs HAVO/VWO 3-4;
  • MBO diploma niveau 3.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar het HBO.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Jij bent altijd de persoon in de groep die graag de leiding op zich neemt en daarbij ook de boel plant en organiseert. Jij kunt stressbestendig te werk gaan, hebt een goed gevoel voor verantwoordelijk en hebt een flexibele instelling. Die komt van pas bij de wisselende diensten die voorkomen in het vak.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Hoofddorp - ROC van Amsterdam BOL BBL
Hoofddorp - MBO College Airport (ROC van Amsterdam) BOL BBL
Hoogerheide - Curio BOL BBL
Maastricht Airport - Vista College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.