ROC van Amsterdam

Allround Grimeur

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een allround grimeur is iemand die vooral achter de schermen werkt in de toneel, opera en filmwereld. Als allround grimeur is het ook mogelijk dat je een eigen bedrijf opstart.

Als allround grimeur kun je het gezicht van mensen vervormen (brandwonden, blaren) of juist verfraaien met make-up en opzetstukken. Ook pas je make-up op een speciale manier toe. Er worden soms zelfs protheses gemaakt voor valse stukken zoals een kaak of een neus enz. Deze moeten volledig passend gemaakt worden op het gezicht van de acteur of actrice. Hiervoor moet er eerst een afdruk worden gemaakt van het gezicht. Dan kan de prothese geboetseerd worden. Jij zorgt er dus voor dat grime, haarkappen en kledij de acteur/actrice hun rol geloofwaardig kunnen brengen. Verder maak je ook hoe je haarwerken (haar, baarden en snorren) moet maken en behandelen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2018/2019 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op 1.155,00 Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2018/2019 240,00. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit 582,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Soortgelijke opleidingen 'MBO oude stijl'

Deze opleiding wordt ook in de 'oude stijl MBO' aangeboden. Klik op een opleiding om te kijken welke scholen de oude variant aanbieden en vraag ook van deze opleidingen informatie aan.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.