Coördinator sport, bewegen en gezondheid

Richting binnen: Sport en Bewegen

MBO-opleiding
25413
3 tot 4 jaar
BOL
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als sport- en bewegingscoördinator/ Operationeel sport- en bewegingsmanager kun je verschillende functies uitvoeren binnen de sportbranche, maar ook op maatschappelijk vlak. Denk hierbij aan functies zoals verenigingsmanager, teammanager, bedrijfsleider, accommodatiemanager, etc.

Sport is je passie en regelen en organiseren kun je als de beste? Als sport- en bewegingscoördinator/ Operationeel sport- en bewegingsmanager houd je je met allerlei zaken bezig, zowel coördinerend als uitvoerend. Je zorgt voor een goede bedrijfsvoering en voor de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Dit zodat het sport- en bewegingsaanbod of het sportprogramma goed kan worden uitgevoerd.

De nadruk ligt vooral op het overbrengen van het beleid naar de uitvoering op de werkvloer. Jouw taken bestaan bijvoorbeeld uit het werven van deelnemers, het uitvoeren van marktonderzoek, maken van analyses en het opzetten van een actieplan. Daarnaast onderhoudt je contacten met organisaties of bedrijven die voor jullie belangrijk kunnen zijn. Ook ben je verantwoordelijk voor het financieel beheer van de organisatie.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding komen verschillende onderdelen aan bod. Je leert onder andere begeleiding geven en leiding geven. Daarnaast wordt je getraind om mensen goed te kunnen motiveren en is sport een essentieel onderdeel van de opleiding. Je gaat bezig met verschillende sporten en leert ook hoe deze kunnen worden ingezet in je toekomstige werk. Je leert hoe je goed binnen een team aan de slag kunt en je organisatie vaardigheden worden volop ontwikkeld tijdens de studie.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent sportief, let altijd op je gezondheid en tijdens het sporten ben jij het gelukkigst. Je wilt graag werken binnen een werkveld waar je hier mee bezig kunt en bent sociaal. Je communicatieve vaardigheden zijn goed en daarnaast ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan!

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - ROC TOP - Amsterdam BOL BBL
Arnhem - Astrum College BOL BBL
Arnhem, Ede - ROC A12 BOL BBL
Assen, Emmen - Drenthe College BOL BBL
Dordrecht - Da Vinci College BOL BBL
Ede - Dulon College BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Heerenveen, Leeuwarden - Friesland College BOL BBL
Oss, Veghel - ROC de Leijgraaf BOL BBL
Utrecht - Sport College BOL BBL
Utrecht - MBO Utrecht BOL BBL
Zwolle - Landstede MBO BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.