ROC van Twente

Medewerker productpresentatie

Richting binnen: Vormgeving Ruimtelijke Presentatie en Communicatie

MBO-opleiding
25211
2 tot 3 jaar
BOL
2

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als medewerker productpresentatie kan je werken in de reclame-, communicatie- en presentatiebranche. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te werken door het opstarten van je eigen bedrijf. Daarnaast kun je voor verschillende bedrijven opdrachten aannemen als freelancer.

Je maakt productpresentaties in winkels, showrooms, stands et cetera. Het is jouw taak de productpresentaties, die door de vormgever zijn ontworpen, te maken. Vaak werk je in een team samen met collega’s onder leiding van een leidinggevende.

Opleidingsinhoud

Tijdens je opleiding wordt jij een prof als het gaat om het presenteren van producten. Hierbij kun je denken aan mode, parfum of andere items die goed gepresenteerd moeten worden in een winkel. Creativiteit gebruiken staat voorop bij het werk en je leert hoe decoraties en andere middelen kunnen worden toegepast om het beste resultaat te behalen. Vakken die je zult krijgen tijdens de opleiding zijn o.a. decoreren, computertechniek, presentatietechnieken en vormgeving.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de basisberoepsopleiding (niveau 2) gelden geen toelatingseisen als er geen assistentopleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep. Maar als deze er wel is gelden de volgende toelatingseisen:
- basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg: Je hebt een diploma lager beroepsonderwijs (lbo), voorbereidend beroepsonderwijs (vbo) of voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo);
- theoretische leerweg: je hebt een mavo-diploma of vmbo-diploma;
- gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of een vmbo-diploma;
- je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met gunstig gevolg hebt doorlopen;
- je bent in het bezit van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling;
- een assistentopleiding die opleidt tot hetzelfde beroep of dezelfde richting.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 3, zoals:

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je moet goed kunnen samenwerken en ideeën goed tot uitvoering kunnen brengen. Jij voert namelijk de ideeën uit van de vormgever productpresentatie en overlegt met de opdrachtgever. Natuurlijk moet je ook je eigen creativiteit aan kunnen spreken en zorgvuldig en georganiseerd kunnen werken.

Je bent vaak uitvoerend aan het werk, waarbij je je werkzaamheden veelal zelfstandig uitvoert. Dit op verschillende locaties. Bij de uitvoering is het belangrijk de voorschriften te volgen op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. Problemen moet je op tijd kunnen signaleren en natuurlijk moet je klantgericht en oplossingsgericht kunnen denken. Het is belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Daarbij is het een pré wanneer je ook een moderne vreemde taal beheerst. Het spreekt tot slot voor zich dat je feeling hebt met vormen, materialen, kleuren, waarbij je over ruimtelijk inzicht beschikt.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - Mediacollege Amsterdam BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Bergen op Zoom - Curio BOL BBL
Enschede - ROC van Twente BOL BBL
Leeuwarden - Friesland College BOL BBL
Tilburg - De Rooi Pannen BOL BBL
Utrecht - Nimeto Utrecht BOL BBL
Zwolle - Cibap vakschool BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.