EDUmatch

Allround betonstaalverwerker prefabricage

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als allround betonstaalverwerker prefabricage kun je werk vinden in een betonstaalverwerkingsbedrijf.

Als allround betonstaalverwerker prefabricage ben je werkzaam in een betonstaalverwerking centrale. Je bent vooral bezig met het lassen van wapeningsconstructies. Voordat je begint met lassen, verzamel je informatie over de opdracht. Aan de hand daarvan verzamel je de benodigde materialen en maak je de lastafels gebruiksklaar. Daarnaast stuur je medewerkers aan en heb je de leiding over één of meerdere teams.

Spreken de werkzaamheden van dit beroep je aan? Wil je meer informatie over deze opleiding of je aanmelden? Maak dan nu gebruik van ons informatie aanvraagformulier.

Opleidingsinhoud

Tijdens je studie leer je over verschillende onderdelen en constructies die te maken hebben met staal. Je leert niet alleen over de specifieke materialen die gebruikt worden maar ook welke technieken van levensbelang hierbij zijn. Het gebruik van bepaalde machines wordt tijdens je opleiding uitvoerig behandeld om jou klaar te stomen voor het echte werk. Hiernaast leer je werk voor te bereiden en alles over het beheren van een voorraad. Na je studie ben jij een expert over prefabricage en klaar om aan de slag te gaan!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Voor deze vakopleiding (niveau 3) gelden de volgende toelatingseisen:
 • kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt een diploma voor lbo, vbo of vmbo;
 • theoretische leerweg: je hebt een diploma voor mavo of vmbo;
 • gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of vmbo;
 • je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met goed gevolg hebt doorlopen;
 • je bent in het bezit van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

 • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
 • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt een goede affiniteit met machines en installaties en bent gemotiveerd om hard te werken. Leiderschap is iets wat jij van nature kan en mensen aansturen en motiveren is voor jouw geen probleem. Zelfstandig lever jij kwalitatief werk af, maar binnen een team werken is voor jouw ook prima. Daarnaast ben je flexibel ingesteld en heb je een goed technisch inzicht.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.