Uitvoerder

Richting binnen: Middenkaderfunctionaris Afbouw en Onderhoud

MBO-opleiding
25014
3 tot 4 jaar
BBL
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Middenkaderfunctionaris afbouw en onderhoud (Uitvoerder) ben je werkzaam binnen de schilders- en onderhoudsbedrijfstak of in de afbouw- en Stukadoorsbedrijfstak. Je voert je werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers binnen de sectoren woningbouw, utiliteitsbouw, de renovatie/verbouw, de nieuwbouw en het resultaatgericht vastgoedonderhoud. Je bent werkzaam in een klein bedrijf (één tot vijftien personen). Je kan ook werkzaam zijn in een middelgroot of groot bedrijf. In dat geval functioneert je als bedrijfsleider.

Hoofdzakelijk voer je je werkzaamheden uit op de werkplek, waar je de dagelijkse leiding hebt over de uitvoering van bepaalde werkzaamheden. Je hebt hierbij te maken met een diversiteit aan personen waarmee je samen werkt. Je stuurt de eigen en de eventueel ingehuurde medewerkers aan. Daarnaast werkt je samen met de calculator, werkvoorbereider, projectleider en de opzichter van de opdrachtgever. Verder onderhoudt je contacten met opdrachtgevers, onderaannemers, leveranciers en eventueel met bewoners/gebruikers van het bouwwerk.

Je bent op de bouwplaats zowel proces- als productmatig verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken met betrekking tot de uitvoering en het tot stand komen van een werk en voor alle daaraan gerelateerde aspecten. Je hebt als uitvoerder een diversiteit aan organisatorische, leidinggevende, controlerende en administratieve taken, die je met elkaar dient te kunnen combineren.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding uitvoerder krijg je aantal standaard vakken. Dit zijn onder andere Nederlands, Engels en burgerschap.
Verder ga je veel in op de beroepsmatige vakken. Als uitvoerder ben jij de duizendpoot bij een bouwproject. Je leert hoe je een plan van aanpak opzet en hoe je moet werken op basis van een project. Je leert hoe je het project kunt begroten en hoe je daarbij een begroting opmaakt. Verder weet je ook welke processen, materialen en gereedschappen nodig zijn bij bouwprojecten. Je leert ook over veiligheid en milieueisen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je moet een goede organisator zijn, die stressbestendig is en goed met mensen weet om te gaan. Jij bent geen twijfelaar, je durft beslissingen te nemen! Ook moet je flexibel zijn en in geval van een probleem snel een oplossing kunnen vinden.

Je werkt veel buiten, dus je moet rekening houden met de verschillende seizoenen in Nederland. Ook bij slecht weer gaat het werk vaak door! Je moet klantgericht kunnen werken en proberen kwaliteit te leveren. Daarnaast is het ook nog eens belangrijk dat je veilig en milieubewust werkt.

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Breda - Curio BOL BBL
Geldermalsen - ROC Rivor BOL BBL
Utrecht - Nimeto Utrecht BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.