Drama-artiest (Artiest) (4)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als drama-artiest ben je breed inzetbaar en ben je meestal op het podium te vinden. Zo vind je (meestal als freelancer) bijvoorbeeld werk in een theaterproductie of een studio voor film of tv. Ook kun je aan de slag als dramadocent óf je voert je entertaint mensen in club- en buurthuizen, bij dinershows, op campings en noem maar op!

Hou je ervan om in de spotlights te staan? Als drama-artiest ben je vooral bezig met acteren en entertainen. Je weet op een creatieve manier een bepaalde rol neer te zetten. Je begint vaak als speler en je kunt doorgroeien naar theatermaker. Je bereidt samen met anderen nieuwe stukken voor die je later voor het publiek of op het witte doek uitvoert.

Je bent als drama-artiest erg veelzijdig. Naast acteren houdt je je ook bezig met zang, muziek en dans. Hoe flexibeler jij jouw talenten kunt inzetten, des te meer kans je hebt op werk. Je leert tijdens de opleiding hoe je auditie moet doen, een belangrijk onderdeel binnen jouw toekomstige beroep!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen