EDUmatch

Logistiek medewerker versindustrie (Logistiek vakman) (2)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als logistiek medewerker versindustrie kan je werk vinden bij verschillende bedrijven die zich bezig houden met de productie van versproducten. Je kunt op verschillende afdelingen van een productiebedrijf binnen de versindustrie werken.

Producten als groente en fruit worden in de versindustrie verwerkt tot bijvoorbeeld groenten (of fruit) in blik en kant en klaar maaltijden. Jij regelt en coördineert dat de producten snel en op een goede manier klaar worden gemaakt voor vervoer. Ook houd je je bezig met de voorraad, de orderverwerking en de administratieve dingen die bij je werk komen kijken. Een erg veelzijdige baan. Je moet altijd rekening houden met de veiligheidseisen en de regels die gelden voor de arbeidsomstandigheden (ARBO).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de basisberoepsopleiding (niveau 2) gelden geen toelatingseisen als er geen assistentopleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep. Maar als deze er wel is gelden de volgende toelatingseisen:
- basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg: Je hebt een diploma lager beroepsonderwijs (lbo), voorbereidend beroepsonderwijs (vbo) of voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo);
- theoretische leerweg: je hebt een mavo-diploma of vmbo-diploma;
- gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of een vmbo-diploma;
- je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met gunstig gevolg hebt doorlopen;
- je bent in het bezit van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling;
- een assistentopleiding die opleidt tot hetzelfde beroep of dezelfde richting.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 3.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Binnen de sector versindustrie is het erg belangrijk om nauwkeurig, veilig en vooral hygiënisch te werken. Je moet streven naar kwaliteit en eigen werk regelmatig controleren om derving te voorkomen. Daarentegen is efficiëntie belangrijk en je zult ook doel- en proceduregericht moeten handelen.

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.