Koning Willem I College

Middenkaderfunctionaris Verkeer en Stedenbouw

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De middenkaderfunctionaris bouw en infra - Verkeer en Stedenbouw kan gaan werken bij overheidsinstellingen, toeleveranciers en aannemers. Ook kun je aan de slag bij ingenieurs en – architectenbureaus. Jij kunt de gebouwde omgeving en infrastructuur vorm geven, beheren, onderhouden en realiseren.

Als middenkaderfunctionaris bouw en infra - verkeer en stedenbouw werk je onder begeleiding van een leidinggevende aan onderdelen van projecten. Deze kunnen variëren in periode van ontwerp, voorbereiding, uitvoeren, beheer en onderhoud tot sloop. Je hebt te maken met collega’s, externe deskundigen, belanghebbenden en leveranciers.
Verder controleer je tekeningen op volledigheid, tekentechnisch, inhoud en juistheid. Wanneer je onvolkomenheden tegenkomt moet je deze direct melden.

Opleidingsinhoud

Gedurende de opleiding leer jij alles over het inrichten van openbare ruimtes. Hierbij komen veel aspecten kijken die van belang zijn in je toekomstige beroep. Voorbeelden hiervan zijn betaalbaarheid en veiligheid. Tijdens de opleiding worden je tekenvaardigheden op en top ontwikkeld. Je leert technische tekeningen op te stellen en doet dit niet alleen met de hand, er wordt ook les gegeven om de beste software en programma’s te kunnen gebruiken in je latere werk. Alles om een goede toekomst tegemoet te gaan.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent een organisatietalent en weet altijd jouw week zo goed mogelijk te plannen. Je bewaart het overzicht graag. Je hebt een interesse in ontwerpen van bijvoorbeeld infrastructuur en je beschikt over een goed ruimtelijk inzicht.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.