Assistent-Uitvoerder Burger en Utiliteitsbouw (4) (oude stijl)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Assistent-Uitvoerder ben je de spil van het bouwproject. Je geeft leiding aan het personeel, bespreekt werkopdrachten met (onder)aannemers en je houdt toezicht op het werk. Je let op de kwaliteit van materialen en het geleverde werk. Je krijgt je opdrachten zelf van de uitvoerder, maar de uitvoering ervan is jouw verantwoordelijkheid. Je bent ook verantwoordelijk voor de veiligheid van de werkers op de bouwplaats. Je kunt werk vinden bij aannemersbedrijven en timmerbedrijven als leidinggevende: uitvoerder, projectleider etc.

Opleidingsinhoud

De opleiding is verdeeld over een aantal deelkwalificaties. Verplicht zijn:
Bouwplaatsorganisatie
Ondersteunende Vakken
Bouwkunde
Doorstroom Assistent Uitvoerder
Maatschappelijk Culturele Vorming A en B
Vrije Keuzeonderdeel:
Doorstroom Lerarenopleiding Bouwtechniek

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2018/2019 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op 1.155,00 Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2018/2019 240,00. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit 582,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals:

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Voor dit werk moet je een goed (praktisch geschoold) vakman zijn, maar je moet vooral leidinggevende capaciteiten hebben, goed het overzicht kunnen houden, met medewerkers kunnen omgaan, problemen zien, inschatten en oplossen, flexibel zijn en je mondeling goed kunnen uitdrukken.

Soortgelijke opleidingen 'MBO nieuwe stijl'

Deze opleiding wordt ook in 'MBO nieuwe stijl' aangeboden. Klik op een opleiding om te kijken welke scholen de nieuwe variant aanbieden en vraag ook van deze opleidingen informatie aan.

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen