Hogeschool Tio

Internationaal Toeristisch Management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Vakantie, businesstrip, wereldreis… als toeristisch manager stel je reizen samen, koop je scherp in en leg je wereldwijd contacten. Internationaal Toeristisch Management: jouw boarding pass naar de toekomst.

Toerisme branche
Toerisme is nog steeds enorm belangrijk voor de wereldeconomie. De branche is sterk veranderd door ontwikkelingen als online ondernemen en de coronacrisis. En de reisproducten ontwikkelen mee: consumenten zijn op zoek naar unieke belevenissen. Naast pakket- en groepsreizen is er steeds meer vraag naar maatwerk en duurzaamheid. Een wereld in beweging!

Opleidingsinhoud

De focus van jouw opleiding ligt op internationaal toerisme en eventmanagement. Ook spelen management en ondernemerschap een belangrijk rol.
Daarnaast volg je modules die te maken hebben met professionele ontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. Je woont inspirerende masterclasses bij, gaat op internationale studiereis en hebt veel vrije keuzeruimte. Daarin volg je bijvoorbeeld een minor of kan je stage lopen bij wereldberoemde bedrijven.

Inhoud van de studie
Internationaal toerisme
The word is your playground! Je leert alles over toerisme en weet straks hoe je een nieuw reisproduct ontwikkelt en verkoopt; duurzaam én maatschappelijk verantwoord natuurlijk.

Eventmanagement
Hoe bedenk en organiseer je een evenement? Leer hoe je een succesvol event in de markt zet, en hoe je dit event gebruikt als marketingtool. Bijvoorbeeld om je nieuwe reisproduct te promoten!

Management en ondernemerschap
Je leert hoe een goed businessplan eruitziet, ontwikkelt je managementvaardigheden en weet hoe je als ondernemende toerismeprofessional inspeelt op kansen in de markt.

Stages en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk. In je afstudeeronderzoek komt alles wat je geleerd hebt samen.

Bekijk het studieprogramma van Internationaal Toeristisch Management

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt in die of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie (CROHO-nummer: 34927).

Meer informatie? Kijk op: Internationaal Toeristisch Management

Vooropleiding

  • Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel.
  • Met een mbo-diploma toerisme kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Collegegeld 1e studiejaar: €22.250
Inschrijfgeld (eenmalig): €95

Vervolgopleiding

Met het hbo-diploma van Internationaal Toeristisch Management kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland.
Tio biedt zelf ook een Master of Business Information aan. Deze MBA is te volgen in 1 jaar. Denk je erover een master in het buitenland te gaan volgen? Misschien past een master aan één van de partneruniversiteiten van Tio dan bij jou.

Bijzonderheden

Deze bacheloropleiding scoort al elf jaar op rij als beste in de Keuzegids hbo. Daarnaast heeft de opleiding twaalf jaar op rij de hoogste scores ontvangen in de Nationale Studenten Enquête. Bovendien bekroont het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies 2021’ de opleiding met een gouden medaille.

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Engelstalig
De opleiding Internationaal Toeristisch Management is tevens als Engelstalige opleiding te volgen op de vestigingen van Tio in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Carrière in toerisme iets voor jou?
Ontdek jij graag nieuwe landen en andere culturen, ben je commercieel ingesteld en wil je weten hoe je een succesvol evenement organiseert? Ontwikkel je talenten tijdens de opleiding Internationaal Toeristisch Management. Na de opleiding stel je zelf reizen samen en organiseer je internationale (zakelijke) events. Ook weet je ze te verkopen, online en offline. Ga als toerismeprofessional bijvoorbeeld aan de slag bij een touroperator, of start je eigen onderneming!

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.