Commercieel Toeristisch Management (CTM)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Voor een manager in de reisbranche is elke dag een wereldreis. De mbo opleiding Commercieel Toeristisch Management is de weg naar een leidinggevende functie in het toerisme.

Branche voor toerisme
De toeristische industrie is de grootste economische sector wereldwijd en heeft, mede dankzij de komst van internet, voortdurend specialisten nodig. Dat biedt mogelijkheden voor young professionals zoals jij. Exotische bestemmingen zijn voor steeds meer mensen bereikbaar en betaalbaar. Nieuwe bestemmingen moeten in kaart worden gebracht en reizen moeten worden afgestemd op de wensen van de klant van nu.

Opleidingsinhoud

Praktijkgericht
Bij de opleiding CTM staat de praktijk centraal. Zo krijg je de opdracht om een reis samen te stellen voor € 1.000,- per persoon. Heeft jouw team de beste reis? Dan voeren jullie de reis zelf uit. Leuk extraatje: je gaat een week lang met je klas op internationale studiereis.

Mbo-4 toerisme in twee jaar
Bij Tio studeer je super snel. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Je beschikt dan over de kwalificatie Manager Verkoop Reizen (crebocode: 94100) op niveau 4 (het MTRO-diploma).

Mbo-4 toerisme in één jaar
Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Vmbo-diploma (TL, GL, KL).
  • Wie geen tweede moderne vreemde taal in het pakket heeft, kan Duits 1 of Frans 1 kiezen.
  • Op basis van een havo-, mbo3- of relevant mbo2-diploma kun je in één jaar Commercieel Toeristisch Management afronden. Je krijgt dan een aangepast intensief fasttrackprogramma.

Kosten

€ 13.300 euro collegegeld per studiejaar

Verder leren

Hbo toerisme in vier jaar na VMBO
Verder studeren? Kies na de opleiding Commercieel Toeristisch Management (CTM) de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management (ITM) aan Hogeschool Tio. Met je diploma CTM op zak kun je de bacheloropleiding ITM in drie jaar halen. Voor excellente studenten bestaat zelfs de mogelijkheid om in het tweede jaar van de hbo-opleiding ITM in te stromen. In dat geval mag je je al naar twee jaar Bacherlor of Business Administration noemen.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

CTM iets voor jou?
Je bent geïnteresseerd in nieuwe bestemmingen en andere culturen. Je deelt je eigen toeristische ervaringen graag met je klanten. Je bent communicatief en commercieel. En het leiden van je eigen team, dat is net iets voor jou.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen