Capabel Onderwijs

Bachelor Farmaceutisch Consulent deeltijd (3 jaar) - Verkort HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als farmaceutisch consulent ben je de schakel tussen apotheker en apothekersassistenten. Je geeft, in samenspraak met de apotheker, zelfstandig invulling aan de farmaceutische patiŽntenzorg in de (ziekenhuis) apotheek waar je werkt. Voor het vak van farmaceutisch consulent moet je zorgvuldig kunnen werken, goed kunnen samenwerken en het leuk vinden met mensen om te gaan.

Vooropleiding

Voor het volgen van de hbo Bachelor Farmaceutisch Consulent deeltijd is een mbo 4- apothekersassistent diploma en een relevante werkplek in een apotheek met ten minste 2 jaar werkervaring als apothekersassistent vereist. Voldoe je hieraan dan kom je in aanmerking voor vrijstelling van het propedeusejaar waardoor de studie 3 jaar duurt.

Opleidingsduur

3 jaar

Kosten

De kosten van de opleiding Verkort HBO Bachelor Farmaceutisch Consulent deeltijd (3 jaar) van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens: Ä 4.914,-
Lesgeld in termijnen: 12 termijnen van Ä 450,-
Examens: kosten vanaf 2e herkansing
lesmateriaal: ca. Ä 500,- boekenkosten voor hele opleiding
Inschrijfgeld: Ä75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Als farmaceutisch consulent hbo heb je vaardigheden en kennis opgebouwd om op een kwalitatieve en pro-actieve manier vorm te geven aan de farmaceutische patiŽntenzorg. Je kunt als hbo farmaceutisch consulent werken in openbare-, poliklinische-, ziekenhuis- en dienstapotheken, binnen huisartspraktijken, bij een patiŽntenvereniging en als docent van mbo opleidingen (apothekersassistent).

Dit betekent dat je bijvoorbeeld:

  • Kwaliteitszorg binnen het zorgaanbod verder ontwikkelt en uitvoert
  • Zelf spreekuren houdt
  • Zelf voorlichtingen en trainingen geeft
  • Apothekersassistenten coacht
  • Contacten met andere zorgverleners in het netwerk onderhoudt
  • PatiŽnten individueel begeleidt bij het gebruik van complexe medicatie

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.