HBO-bachelor Security management (Bachelor of Business Administration (B BA)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Heb je een beveiligingsopleiding op middenkaderniveau afgerond en wil je hogerop? Dan is dit dé opleiding voor jou! Met de bacheloropleiding HBO Security management geef je je carrière een flinke impuls. Je kunt straks bijvoorbeeld aan de slag als security manager of manager safety.

De bacheloropleiding HBO Security management is een uitstroomvariant van de opleiding HBO Management. Met deze opleiding leg je eerst een brede basis op managementgebied, om je vervolgens te verdiepen in onderwerpen als criminologie, integrale veiligheid, risicomanagement en crisismanagement.

Beveiliging en veiligheid worden steeds belangrijker. Vrijwel iedere dag is er wel een item in het nieuws dat met veiligheid te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan het ’lekken’ van vertrouwelijke gegevens of aan discussies over de veiligheid in geval van een crisis.

Na het afronden van de opleiding HBO Security management kun jij op een hoog niveau aan de slag in deze branche. Bijvoorbeeld als security expert, service coördinator, manager safety, security manager, facility manager building & safety of accountmanager security-diensten.

Opleidingsinhoud

De opleiding HBO Security management sluit volledig aan op de wensen in de branche. Je volgt een brede en internationaal georiënteerde opleiding. In het programma is uitgebreid aandacht voor de competenties die je nodig hebt om succesvol te zijn in je volgende carrièrestap.

In de propedeuse leg je een stevige basis op managementgebied. Je volgt modules op het gebied van (middle) management, communicatie en maatschappelijke vorming en computervaardigheden. Ook leer je omgaan met spreadsheets en databases.

In de hoofdfase komen eerst een aantal algemene managementvaardigheden aan bod. Zo is er bijvoorbeeld uitgebreid aandacht voor leidinggeven, projectbeheersing en het werken in projectteamverband. Ook volg je een module Engels. Zo ben je ook prima voorbereid op het werken in een internationaal georiënteerde omgeving.

In de hoofdfase verdiep je je bovendien in verschillende specifieke security-onderwerpen. Zo volg je bijvoorbeeld modules over information security, recht, criminologie, integrale veiligheid, risicomanagement en crisismanagement.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding.

Vooropleiding

Voor deelname aan alle HBO-opleidingen van Hogeschool geldt dat je in het bezit moet zijn van een HAVO-, VWO-, of MBO-diploma niveau 4. Naast de hierboven beschreven toelatingseisen, geldt voor deze opleiding dat één of meer van de volgende examenvakken op HAVO- of VWO-niveau gewenst zijn: Economie 1, Economie 2 en Wiskunde (oude stijl) of uitstroomprofiel 2 (nieuwe stijl).

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over een van deze diploma's maar ben je 21 jaar of ouder en heb je een vergelijkbare vooropleiding of relevante werkervaring, dan kun je een formulier Toelatings-en/of vrijstellingsverzoek invullen. Vul dan bij de gevraagde vooropleiding de relevante opleidingen en/of werkervaring(en) in.

Voor een vrijstellings- of toelatingverzoek brengen wij € 50,– in rekening. Hiervoor geef je een machtiging af. Schrijf je je vervolgens in dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op je lesgeld.

Bij je verzoek tot toelating dien je een uitgebreid cv plus een kopie van diploma's, certificaten of cijferlijsten mee te sturen (onvolledige verzoeken worden retour gezonden). De toetsingscommissie laat binnen drie á vier weken weten of je verzoek is ingewilligd.

Kosten

Studieduur :3 jaar*
Lesgeld per maand : € 135,-
Lesgeld per jaar: € 1.539,- (incl. 5 % korting)

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de opleiding sneller afronden.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen