HAS Den Bosch

Food Design & Innovation

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als je gaat over food design & innovation kan je aan de slag in de foodsector. Je bent bijvoorbeeld food designer, trendwatcher of conceptontwikkelaar of begint een eigen bedrijf.

Jouw taak bestaat eruit dat je nieuwe voedingsmiddelen en concepten bedenkt, ontwerpt, maakt en verkoopt. Je breidt het voedselaanbod uit met jouw creaties.

Opleidingsinhoud

Tijdens het propedeusejaar leer je alles over Food Design en Creative Food Marketing. Aan het eind van de propedeuse maak je een definitieve keuze voor één van die twee. Aan het begin van het tweede jaar loop je kort stage. In dat jaar is er nog een aantal vakken die beide specialisaties omvatten, maar de meeste modules zijn specifiek voor de richting die je hebt gekozen.

In het derde jaar loop je twee keer stage, waarvan één keer in het buitenland. Tijdens het laatste jaar richt je je op afstuderen. Dat doe je middels een afstudeeropdracht, die je uitvoert voor een echt bedrijf of een overheid.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Als food design & innovation expert ben je creatief en is het van groot belang dat je de ontwikkelingen in het vakgebied en de markt volgt en weet om te zetten tot vernieuwende producten. Je weet alles van voedingswaren, bereidingstechnieken en grond- en hulpstoffen. Of je bent juist meer een liefhebber van marketing en verkoop en kent de hoed en rand van onder meer media en reclame en productontwikkeling.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.