Tourism Management (Tourism & Recreation Management) (English)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wanneer je de opleiding Tourism & Recreation Management hebt afgerond kun je bij veel verschillende bedrijven aan het werk. Je kunt bijvoorbeeld werken in managementfuncties in de reiswereld. Hierbij kun je denken aan reisbureaus, touroperators, recreatiebedrijven en recreatieorganisaties. Ook kun je werk vinden bij verkeersbureaus, onderzoek- en adviesbureaus op het gebied van toerisme en recreatie. Je werkzaamheden verschillen natuurlijk per bedrijf waar je voor kiest. Wanneer je aan het werk gaat als bijvoorbeeld toeristisch manager hou je je bezig met toeristische producten en diensten waar de consument behoefte aan heeft. Je weet exact wat de toerist wil en interesseert. Naast deze werkzaamheden ontwikkel je innovatieve concepten voor verschillende toeristische producten en diensten.

Opleidingsinhoud

Deze opleiding wordt in het Engels verzorgd / The language of instruction is English

Dit is een internationale opleiding, waarvan het programma volledig in het Engels aangeboden wordt. Naast de overige toelatingseisen geldt daarom de beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, op HBO-niveau als een essentiële voorwaarde. De onderwijsinstelling kan een afwijkende toelatingsprocedure hanteren voor de internationale opleidingen. Neem voor meer informatie contact op met de instelling van keuze of vraag een brochure aan.

In het eerste jaar van je opleiding maak je kennis met je toekomstige werkgebied. In de propedeuse (1 jaar) zijn de vakken gegroepeerd rond thema's. Daarin wordt onder meer aandacht besteed aan toerisme en recreatie, vrijetijdsmanagement, management en organisatie, marketing en marketingmanagement, recht, informatica, talen, geografie, psychologie en sociologie, presentatietechnieken, wiskunde en statistiek. Je volgt ook projecten. Tijdens deze projecten leer je om samen te werken met je medestudenten. Ook leer je om de werkzaamheden goed te plannen, zodat je op tijd een kwalitatief goed product kunt afleveren.

De hoofdfase van je opleiding bestaat uit de laatste drie jaar van je opleiding. Het tweede jaar heeft een soort gelijke opbouw als het eerste jaar. Je volgt nog colleges en voert projecten uit. Sommige projecten voer je in opdracht van bedrijven uit. In het derde jaar van je opleiding ga je stagelopen in een door jou gekozen bedrijf. Je voert tijdens je stageperiode een stageopdracht uit. Als je stage voorbij is, volg je op school de colleges en projecten. Het vierde jaar staat vooral in het teken van afstuderen. Je voert bij een door jou gekozen bedrijf je afstudeeropdracht uit.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Wanneer je werkzaam bent in de toeristische of recreatieve sector is het belangrijk dat je je talen spreekt. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met buitenlandse toeristen in Nederland die je begeleidt. Omdat je tijdens je werkzaamheden met veel toeristen te maken krijgt, moet je goed met mensen om kunnen gaan. Het is voor je werk tevens belangrijk dat je organisatietalent hebt. Ook commercieel en financieel inzicht zijn factoren die van belang zijn voor je werk. Omdat je met afwijkende werktijden rekening moet houden ben je flexibel, oplossingsgericht en kun je onder spanning werken. In de reiswereld werk je vooral met seizoenen, bepaalde perioden zijn veel drukker dan andere.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Diemen - Hogeschool Inholland Voltijd Deeltijd Duaal
Leeuwarden - NHL Stenden Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.