Juridisch medewerker zakelijke dienstverlening (Juridisch medewerker) (4)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Juridisch Medewerker - Zakelijke Dienstverlening kun je bijvoorbeeld werk vinden bij een notaris, een deurwaarder, een advocaat of bij de Kamer van Koophandel.

Als juridisch medewerker - zakelijke dienstverlening werk je in opdracht van een leidinggevende. Je houdt je bezig met het opstellen en verwerken van contracten, akten en overeenkomsten, je houdt de administratie bij, je verzorgt het klantenbestand en je kunt klanten en cliënten informeren over procedures. Een procedure houdt in: aanwijzingen en regels die op een bepaalde volgorde moeten worden uitgevoerd. De werkzaamheden waar jij je mee bezighoudt zijn gericht op de zakelijke dienstverlening.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je moet het leuk vinden om te werken met regels en wetten. Hiermee werken betekent dat je nauwkeurig te werk moet gaan. Je bent sociaal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Jij hebt als aankomend juridisch medewerker een luisterend oor en je bent een spin-in-het-web. Daarbij beschikt je over goede communicatieve vaardigheden, waarbij je zowel mondeling als schriftelijk sterk bent. Het is ook erg belangrijk dat je beschikt over cijfermatig inzicht en inzicht in de belastingsystematiek. Verder moet je zorgvuldig om kunnen gaan met vertrouwelijke informatie.

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen