Medewerker fastservice

Richting binnen: Fastservice

MBO-opleiding
25178
1 tot 2 jaar
BOL, BBL
2

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Medewerker Fastservice verricht jij je werkzaamheden in de foodsector. De bedrijven waar je werkt, hebben verschillende formules. Hierbij kan worden gedacht aan fastfoodrestaurants, buffetrestaurants, bedrijfskantines, cafetaria’s en strandpaviljoens, ijssalons, koffiezaken en tearooms, bake-off bedrijven, broodjeszaken, lunchrooms, pizza-afhaal- en bezorgbedrijven en pannenkoekenrestaurants.

Je voert in deze functie een veelheid van werkzaamheden uit. Je verricht voorbereidende en afrondende werkzaamheden, schoonmaakwerkzaamheden, eenvoudige onderhoudswerkzaamheden en productie- en distributiewerkzaamheden. Kenmerkend voor bedrijven waar je werkzaam bent is dat de gasten verwachten dat de service correct, snel en eenvoudig is en dat de verblijfsduur van de gast relatief kort is. De producten die worden aangeboden moeten eenvoudig zijn en al een voorbewerking hebben ondergaan. De prijs moet relatief laag zijn. Tegelijkertijd moet jij bestellingen geheel of gedeeltelijk klaarmaken, samenstellen of verzamelen en contact hebben met de gast.

Als Medewerker Fastservice voer je zowel productie- als distributiewerkzaamheden uit en toont de bereidheid om leiding te aanvaarden en om bij de uitvoering van opdrachten instructies en aanwijzingen op te volgen.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding staan voedingsleer en bijvoorbeeld warenkennis voorop. Bedrijfsformules, gastvrijheid en processen worden allemaal tijdens de opleiding uitgebreid behandeld om jou voor te bereiden op het echte werk. Naast deze vakken worden jouw verkooptechnieken verder ontwikkeld om zo toekomstige gasten en klanten de beste manier van service te bieden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de basisberoepsopleiding (niveau 2) gelden geen toelatingseisen als er geen assistentopleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep. Maar als deze er wel is gelden de volgende toelatingseisen:
- basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg: Je hebt een diploma lager beroepsonderwijs (lbo), voorbereidend beroepsonderwijs (vbo) of voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo);
- theoretische leerweg: je hebt een mavo-diploma of vmbo-diploma;
- gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of een vmbo-diploma;
- je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met gunstig gevolg hebt doorlopen;
- je bent in het bezit van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling;
- een assistentopleiding die opleidt tot hetzelfde beroep of dezelfde richting.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 3, zoals:

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent een echte teamplayer die graag samenwerkt om zo het beste resultaat te boeken. Je werkt graag binnen de horeca en bent flexibel ingesteld, dit is van belang bij het draaien van wisselende diensten die binnen deze branche niet meer dan normaal zijn. Je bent daarnaast altijd klantvriendelijk en gastvrij.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Ede - Dulon College BOL BBL
Ede - ROC A12 BOL BBL
Heerenveen, Leeuwarden - Friesland College BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Winschoten - Noorderpoort BOL BBL
Zwolle - Landstede MBO BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.