1e Medewerker fastservice

Richting binnen: Fastservice

MBO-opleiding
25176
1 tot 2 jaar
BOL, BBL
3

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als eerste medewerker fastservice kun je in de fastservicesector gaan werken in verschillende fastservicebedrijven. Hierbij kun je denken aan cafetaria’s, ijssalons, koffiezaken en tearooms, broodjeszaken, lunchrooms, fastfoodrestaurants, buffetrestaurants, bedrijfskantines en strandpaviljoens, bake-off bedrijven, pannenkoekenrestaurants en pizza-afhaal- en bezorgbedrijven.

Als eerste medewerker fastservice geef je leiding aan een kleine groep medewerkers.
Je bent iemand die altijd het overzicht heeft, kan controleren, corrigeren en delegeren, maar je zorgt ook voor een goede werksfeer op de werkvloer. Jij kunt mensen aansturen en hen uitleggen wat er van hen wordt verwacht. Ook vind je het als 1e Medewerker fastservice een uitdaging om bestaande werkprocessen en het assortiment te verbeteren of te vernieuwen. Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden en je bent verantwoordelijk voor de ontvangst en opslag van de goederen en grondstoffen die worden geleverd.

Om jouw taak goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat je goed kunt werken in teamverband. Je bent servicegericht en houd graag rekening met de wensen van de gasten. Jij gaat voor resultaat en je vindt het belangrijk om je werk goed uit te voeren.
Hierbij werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je bent stressbestendig en je bent bereid om je extra in te zetten als het druk is. Je vindt het niet erg om op wisselende tijden te werken. Daarnaast is een commerciële kijk op zaken belangrijk, je wilt namelijk bijdragen aan een goede omzet van het bedrijf.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding eerste medewerker fastservice leer je alles op gebied van leidinggeven. Je leert wat kwaliteit bepaalt en hoe deze te beïnvloeden. Je doet kennis op, op gebied van kwaliteit en hygiëne. Gastvrijheid is een pré.
Je volgt algemene vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities kun je naast je algemene vakken kiezen voor een keuzedeel als, inspelen op innovaties, duurzaamheid, Engels en/of oriëntatie en ondernemerschap.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Voor deze vakopleiding (niveau 3) gelden de volgende toelatingseisen:
 • kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt een diploma voor lbo, vbo of vmbo;
 • theoretische leerweg: je hebt een diploma voor mavo of vmbo;
 • gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of vmbo;
 • je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met goed gevolg hebt doorlopen;
 • je bent in het bezit van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
 • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
 • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4, zoals:

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent een echte leider! Je bent servicegericht en houdt rekening met andere mensen. Jij gaat voor resultaat en vindt het belangrijk om je werk goed uit te voeren. Je kunt goed werken in teamverband.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Hoofddorp - ROC Nova College BOL BBL
Leeuwarden - Friesland College BOL BBL
Winschoten - Noorderpoort BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.