Albeda

Manager/bedrijfsleider fastservice

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Bedrijfsleider Fastservice ben je werkzaam in fastservicebedrijven zoals fastfoodrestaurants, bedrijfskantines, cafetaria’s, strandpaviljoens, buffetrestaurants, ijssalons, koffiezaken en tearooms, bake-off bedrijven, broodjeszaken, lunchrooms, pizza-afhaal- en bezorgbedrijven en pannenkoekenrestaurants.

Als Bedrijfsleider Fastservice geef je leiding aan de medewerkers binnen het bedrijf en je voert het personeelsbeleid uit. Je houdt een oogje in het zeil zodat het verkopen en het bereiden van de producten op een veilige en juiste manier gebeurt. Je weet daarom te werken volgens de voorschriften op het gebied van veiligheid, HACCP-richtlijnen en hygiëne. Tijdens je werkzaamheden kan het soms erg druk en hectisch zijn. Maar jij weet goed met stress om te gaan. Ook vind je het niet erg om op wisselende tijden te werken. Als er een probleem is los jij het op. Daarnaast ondersteun je de ondernemer fastservice bij het ontwikkelen van diverse plannen en je zorgt voor het behalen van de commerciële doelstellingen

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding worden je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkeld en leer je mensen coachen en aansturen. Je leert daarnaast de eindverantwoordelijkheid kennen die jij draagt als management en hoe de resultaten van je vestiging worden bijgehouden. Administratief werk en de ondernemende kant van de zaak heb jij hoe dan ook onder de knie na het voltooien van je opleiding. Hierbij kun je denken aan bedrijfsdoelstellingen opstellen en het maken van een jaarplan.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent een échte leider en neemt graag het voortouw. Je hebt een goed verantwoordelijkheidsgevoel en hebt een talent voor het organiseren en plannen van verschillende evenementen en dingen. Je hebt een affiniteit met foodservice / horeca en wilt graag meer leren.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.