Markus Verbeek Praehep

Basiskennis Calculatie BKC (MBO)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Basiskennis Calculatie is de basisopleiding van het vakgebied Bedrijfscalculatie. Tijdens deze opleiding leert u de basisrekentechnieken die u tegenkomt in een administratieve functie. U maakt calculaties en berekeningen die u kunt toepassen in uw dagelijks werk.

De opleiding is bestemd voor iedereen met een (financieel) administratieve functie, die zijn rekenvaardigheid wil vergroten.

Opleidingsinhoud

Basiskennis Calculatie maakt onderdeel uit van Praktijkdiploma Boekhouden

De opleiding besteedt aandacht aan het leren werken met een financiŽle calculator en Excel. Calculaties en berekeningen die u kunt toepassen in uw dagelijks werk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het programma Excel, waarbij de nadruk niet ligt op de omgang met het programma, maar op kunnen uitvoeren van diverse berekeningen. U dient in het bezit te zijn van een PC om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen.

bijzonderheden
Basiskennis Calculatie wordt online geŽxamineerd door de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Het examen voor het erkende diploma BKC wordt afgenomen in de toetscentra van de Open Universiteit.

U kunt het nieuwe diploma PDB Financial & Cost Accounting verkrijgen, indien u tevens in het bezit bent van het diploma BKB en de 4 modules van de opleiding PDB. U kunt wel deelnemen aan de examens van PDB zonder dat u BKB en BKC heeft afgerond, maar u ontvangt het diploma pas zodra u BKB, BKC en PDB heeft afgerond.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Geen specifieke vooropleiding vereist
  • Advies: MAVO- of VMBO-diploma op C-niveau of kaderopleiding, enig gevoel voor cijfers

Kosten

De duur en kosten van de opleiding verschillen per module voor de dag-, de avond en de eLearningvariant.

Voor meer informatie kijk op onze website:
https://www.mvp.nl/opleiding/basiskennis-calculatie-(bkc).html?bron=autosuggest&searchtext=Basiskennis%20Calculatie%20BKC?utm_source=roc.nl&utm_medium=link&utm_campaign=roc_vermelding

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.