Markus Verbeek Praehep

Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het functioneren van een organisatie is afhankelijk van een goede afstemming van opeenvolgende processen, zoals inkoop, opslag, productie, betaling, enz. De opleiding Praktijkdiploma Bestuurlijke Informatievoorziening leert u de noodzakelijke begrippen en vaardigheden voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen.

De opleiding is bestemd voor administrateurs met een diploma MBO niveau 4 en zij die in het bezit zijn van het diploma Moderne Bedrijfsadministratie of het diploma PDB en zich willen verdiepen in en/of verantwoordelijk zijn voor de informatievoorziening binnen een organisatie.

Opleidingsinhoud

U verwerft basiskennis op het gebied van de processen van informatievoorziening binnen een organisatie. Om dat te bereiken leert u de grondbeginselen van de administratieve organisatie. De processen die doorgaans binnen iedere organisatie voorkomen, zoals inkoop, opslag, verkoop, personeelsvoorziening en financiën komen aan de orde. Ook specifieke kenmerken van een handelsorganisatie of organisatie met een productieproces worden belicht.

Bijzonderheden
Het diploma PD BIV geeft vrijstelling voor het onderdeel Inleiding Bestuurlijke Informatievoorziening van de propedeutische fase van de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie.

Iedereen die naast het diploma PD BIV in het bezit is van de diploma's Moderne Bedrijfsadministratie en Financiële Managementrapportage, kan zich laten inschrijven in het RFM®-register bij de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. U mag zich dan Register Financieel Manager (RFM®) noemen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Advies: kennis en vaardigheid op het niveau van PDB of
  • Diploma MBO niveau 4 en enige kennis op automatiseringsgebied

Kosten

De duur en kosten van de opleiding verschillen per module voor de dag-, de avond en de eLearningvariant.

Voor meer informatie kijk op onze website:
https://www.mvp.nl/opleiding/bestuurlijke-informatievoorziening-biv.html?utm_source=roc.nl&utm_medium=link&utm_campaign=roc_vermelding

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.