Markus Verbeek Praehep

Praktijkdiploma Boekhouden (PDBģ)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Tijdens de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden leert u hoe financiŽle gegevens effectief in een organisatie kunnen worden verwerkt. In het kader daarvan verdiept u zich in de verschillende boekhoudtechnieken. Na afronding van deze opleiding bent u in staat zelfstandig de administratie te voeren van kleine organisaties.

De opleiding is bestemd voor iedereen die enige kennis heeft van het vak boekhouden en zich hier verder in wil verdiepen.

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit twee modules die elk verdeeld zijn in twee submodules.

Modules
  • FinanciŽle Administratie & Kostprijscalculatie
  • Periodeafsluiting & Bedrijfseconomie

Het nieuwe PDB programma is aangepast aan de eisen van deze tijd. De Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens heeft voor reeds studerende kandidaten een overgangssituatie gecreŽerd.

Bijzonderheden
De examens voor het erkende diploma PDB worden landelijk afgenomen door de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Deze examens vinden tweemaal per jaar plaats, in januari en juni. Bij de modules FinanciŽle Administratie & Kostprijscalculatie en Bedrijfseconomie & Periodeafsluiting kunt u tijdens elke examenronde zowel aan het dag- als aan het avondexamen deelnemen.

U kunt het nieuwe diploma PDB Financial & Cost Accounting verkrijgen, indien u tevens in het bezit bent van het diploma BKB en de 4 modules van de opleiding PDB. U kunt wel deelnemen aan de examens van PDB zonder dat u BKB en BKC heeft afgerond, maar u ontvangt het diploma pas zodra u BKB, BKC en PDB heeft afgerond.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Geen specifieke vooropleiding vereist
  • Advies: Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC)

Om in het bezit te komen van het nieuwe diploma PDB (Financial & Cost Accounting) dient u tevens in het bezit te zijn, van het diploma Financial Assistant (BKB en BKC). Wij adviseren u dringend om de opleidingen BKB en BKC af te ronden voordat u aan het vernieuwde programma PDB begint.

Kosten

De duur en kosten van de opleiding verschillen per module voor de dag-, de avond en de eLearningvariant.

Voor meer informatie kijk op onze website:
https://www.mvp.nl/opleiding/praktijkdiploma-boekhouden-(pdb).html?bron=autosuggest&searchtext=PDB%20Praktijkdiploma%20Boekhouden?utm_source=roc.nl&utm_medium=link&utm_campaign=roc_vermelding

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.