Markus Verbeek Praehep

Basiskennis Boekhouden BKB (MBO)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding Basiskennis Boekhouden leert u de beginselen van het boekhouden. U verwerft op een efficiŽnte wijze een goed inzicht in de verschillende praktische boekhoud-technieken.

De opleiding is bestemd voor iedereen zonder boekhoudkundige achtergrond, die kennis wil maken met de boekhouding van een bedrijf.

Opleidingsinhoud

Basiskennis Boekhouden maakt onderdeel uit van Praktijkdiploma Boekhouden.

Onderwerpen
  • Verschillende journaalposten
  • Boekingen in verband met duurzame productiemiddelen
  • Openen en afsluiten van grootboekrekeningen

Aan het einde van de opleiding kunt u eenvoudige journaalposten maken over bovenstaande onderwerpen en kunt u een eindbalans en resultatenrekening samenstellen vanuit een gegeven saldibalans. Daarnaast bent u in staat met een geautomatiseerd boekhoudsysteem te werken. U dient in het bezit te zijn van een PC om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen.

bijzonderheden
BKB wordt online geŽxamineerd door de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Het examen voor het erkende diploma BKB wordt afgenomen in de toetscentra van de Open Universiteit.

U kunt het nieuwe diploma PDB Financial & Cost Accounting verkrijgen, indien u tevens in het bezit bent van het diploma BKC en de 4 modules van de opleiding PDB. U kunt wel deelnemen aan de examens van PDB zonder dat u BKB en BKC heeft afgerond, maar u ontvangt het diploma pas zodra u BKB, BKC en PDB heeft afgerond.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Geen specifieke vooropleiding
  • Advies: MAVO- of VMBO-diploma op c-niveau of kaderopleiding en enig gevoel voor cijfers

Kosten

De duur en kosten van de opleiding verschillen per module voor de dag-, de avond en de eLearningvariant.

Voor meer informatie kijk op onze website: https://www.mvp.nl/opleiding/basiskennis-boekhouden-(bkb).html?utm_source=roc.nl&utm_medium=link&utm_campaign=roc_vermelding

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.