Visagie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Make-up is een belangrijk onderdeel van de uiterlijke verzorging en bepaalt samen met de haardracht en kleding de persoonlijke uitstraling. Een goed aangebrachte make-up werkt verfraaiend, corrigerend en ondersteunt het modebeeld. Met een Visagie opleiding kun je veel kanten op.

Je kunt visagist worden omdat je het gewoon geweldig vindt om professioneel make-up op te kunnen brengen in je privé leven. Uiteraard is het mogelijk er beroepsmatig mee aan de slag te gaan. Ofwel als freelancer, ofwel als aanvulling op je huidige beroep.

Visagie is een vrij beroep. Dat wil zeggen dat iedereen het kan uitoefenen. Je kunt het beroep een eigen invulling geven en kunt kiezen uit de vele mogelijkheden, waaronder het adviseren van producten en kleuren voor individueel gebruikt, het werken met groepen bij feesten en partijen. Of, je kunt werken voor cosmeticamerken voor het geven van demonstraties of ingezet worden door modellenbureau’s of modehuizen. Verder zijn er natuurlijk mogelijkheden bij partybedrijven, hotelketens, theaters, fotografen, televisie.

Voor schoonheidsspecialisten is het een uitstekende verdieping om een zeer goede make-up op te zetten en de daarbij gebruikte producten te verkopen. Ook in de parfumerie- en kappersbranche komt een visagie opleiding goed van pas.

Opleidingsinhoud

Gedurende een jaar krijg je elke week een halve dag les. Het examen bestaat uit een theoretisch deel en diverse praktische onderdelen, zoals de diverse technieken en een opdracht inclusief styling van haar en kleding. Hiervan worden foto’s gemaakt die je gebruikt in je portfolio. Een mooie combinatie bij een mooi diploma!

Een toekomst in de Visagie? Bij Esthetica in goede handen!

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen