Kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra (Kaderfunctionaris bouw, infra en gespecialiseerde aannemerij) (4)

Richting binnen: Kaderfunctionaris Bouw, Infra en Gespecialiseerde Aannemerij

MBO-opleiding
93873.
4 jaar
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra werk je bij een bouw- of infrabedrijf. Onder infra kun je onder meer de aanleg en onderhoud en wegen, het vaarwater en spoor verstaan. Bij bouw gaat het om nieuwbouw, onderhoud en renovatie bij zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Het werken doe je binnen en buiten, bijvoorbeeld op de bouwplaats, in de openbare ruimte en in de werkplaats of de productiehal.

Je werkzaamheden zijn erg divers. Bij middelgrote en grote bedrijven ben je vooral bezig met het voorbereiden en bewaken van werkzaamheden. Je maakt een planning, stuurt personeel aan en bent verantwoordelijk voor de voortgang van het werk dat gedaan moet worden. Dit zijn bijvoorbeeld werkzaamheden als het aanleggen van spoor en (water)wegen, maar ook het onderhoud hiervan. Bij kleine bedrijven en vooral in een drukke periode voer je ook zelf taken uit. Andere zaken waarmee je te maken zult krijgen in dit werk zijn het voeren van de administratie (zoals berekeningen en offertes maken) en ervoor zorgen dat er binnen een bepaald budget gewerkt kan worden. Je werkt dus veel samen met collega’s, waarbij jij eindverantwoordelijk bent.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen