Edumatch College

Allround betonreparateur

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als allround betonreparateur ben je werkzaam in de betonreparatiebranche.
Je bent werkzaam in de burger- en utiliteitsbouw en weg- en waterbouw en je bent veel buiten.
Je werkt zowel bij particulieren als op grote bouwprojecten. Als allround betonreparateur werk je meestal samen met één of twee collega’s en stuur je vaak één of meer betonreparateurs aan. Tijdens je werkzaamheden ben je vaak in overleg met andere betonreparateurs, de voorman, de uitvoerder en andere collega’s zoals de werkvoorbereider, projectleider, bedrijfsleider of ondernemer. Daarnaast heb je ook veel te maken met andere personen op de bouw, zoals de bewoners van een woning.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding wordt jij voorbereid op de toekomst. Je leert alles over het onderhoud dat beton nodig heeft en hoe constructies verzwakt kunnen worden. Met verschillende technieken wordt onderhoud geplaatst en je leert alles over de mogelijke technieken die bij reparaties nodig kunnen zijn. Je leiderschapskwaliteiten zullen tijdens de opleiding verder ontwikkeld worden zodat jij helemaal klaar bent om aan het werk te gaan na het behalen van de opleiding!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
  • minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een mbo-opleiding op dit niveau;
  • een diploma van vmbo theoretische of gemende leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg;
  • heb je al een mbo-opleiding op niveau 2 (basisberoepsopleiding) gedaan? Of een andere vakopleiding? Dan kan je beginnen met de studie die je wil doen.
  • heb je de havo of het vwo niet afgemaakt? Dan is een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas vaak ook genoeg.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Verder leren

Wil je verder studeren? Dan kan je een mbo niveau-4 middenkaderopleiding doen.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent altijd goed geweest in het repareren van kleine dingetjes en beschikt over een goed technisch inzicht. Daarnaast is het bedienen en leren over machines en installaties voor jou geen probleem. Je bent flexibel als het gaat om je werkplek en hebt geen moeite met het verrichten van werkzaamheden in de buitenlucht. Daarnaast ben jij altijd de persoon die mensen weet aan te sturen en te motiveren om er samen het beste van te maken.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.