Medewerker beheer ICT (niveau 3)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als medewerker beheer ICT werkt u bij of voor bedrijven die gebruik maken van informatie- en/of communicatiesystemen. U assembleert, installeert en configureert systemen, realiseert de bekabelingsinfrastructuur en voorkomt, lokaliseert en verhelpt storingen. Daarnaast instrueert u gebruikers, neemt incidentmeldingen in behandeling en handelt deze af. Voor wie? Wilt u graag een mbo-diploma halen? Werkt u graag met computers? Vindt u het leuk oplossingen aan te dragen voor problemen waar uw collega's niet uitkomen? Dan is de opleiding Medewerker beheer ICT iets voor u! U bent werkzaam in een voor uw studie relevante werkomgeving, zodat u de met uw studie samenhangende praktijkopdrachten in uw werksituatie kunt uitvoeren.

Opleidingsinhoud

Kerntaken Uw werk zal bestaan uit drie kerntaken: - Installeren van hard- en software. - Onderhouden en beheren van hard- en software. - Ondersteunen van systeemgebruikers. Studievorm Een aantal modules bestaat uit een theorie- én een praktijkdeel. De theorie bestudeert u thuis met begeleiding via DirksenPlaza. Met dit e-learningsysteem kunt u onbeperkt inloggen op uw eigen studieplek en dat biedt unieke mogelijkheden! De meeste praktijkopdrachten kunt u tijdens uw reguliere werkzaamheden uitvoeren. Bij enkele modules nodigen wij u uit in ons trainingscentrum in Maarssen de praktijk te leren. Studiebelasting Als u de volledige studie in drie jaar afrondt, moet u rekenen op maximaal 15 uur per week. Bij deze uren is inbegrepen: - zelfstudie - praktijkopdrachten - examens en voorbereiding daarop - het maken van werkstukken Het is ook mogelijk om een aantal studieonderdelen gelijktijdig te volgen. Uw studiebelasting stijgt dan uiteraard evenredig. U mag natuurlijk ook langer over uw studie doen. Vrijstellingen Op basis van uw behaalde certificaten en/of diploma's kunt u vrijstelling krijgen voor één of meerdere deelkwalificaties uit deze opleiding. Bent u niet in het bezit van relevante certificaten en/of diploma's om vrijstelling te krijgen voor deze opleiding, maar heeft u wel veel praktijk- en/of werkervaring? Verzilver dan uw ervaring in een officieel ervaringscertificaat (EVC). Het Dirksen MBO-College stelt op basis van uw ervaringscertificaat een verkort mbo opleidingstraject voor u samen. Coaching Naast de begeleiding via DirksenPlaza, krijgt u tijdens uw studie ook actieve begeleiding van uw telecoach. Dit betekent dat uw telecoach regelmatig contact opneemt. De telecoach neemt dan uw studievoortgang door om eventuele knelpunten te kunnen signaleren en verhelpen. Extra studiebegeleiding op ons trainingscentrum Bij het Dirksen MBO-College heeft u de mogelijkheid om op mbo-niveau een deeltijdstudie te volgen in combinatie met ondersteuning van onze docenten. Ideaal als u overdag werkt en toch een steuntje in de rug nodig heeft bij het doornemen van de lesstof. U bepaalt zelf hoeveel begeleiding u nodig heeft en wanneer. Precies zoals u dat van Dirksen gewend bent! U kunt voor deze extra studiebegeleiding terecht in Maarssen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. U maakt dan een afspraak voor wanneer u eraan toe bent. Deze extra studiebegeleiding is niet bij het collegegeld inbegrepen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer] . Examen - Diploma U rondt iedere module af met een examen. De opleiding sluit u in uw eigen werkomgeving af met een Proeve van Bekwaamheid. Bent u geslaagd voor alle modules, tussentijdse praktijkopdrachten en de Proeve van Bekwaamheid dan ontvangt u een erkend mbo-diploma. Doorstromen Nadat u de opleiding Medewerker beheer ICT hebt afgerond, kunt u de opleiding ICT-beheerder verkort volgen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

U bent in het bezit van:
  • een LBO/VBO/MAVO (c/d) of VMBO diploma (gemengde of theoretische leerweg) of
  • HAVO/VWO overgangsbewijs naar klas 4 of diploma.

Kosten

De opleiding kost per studiejaar (12 maanden) € 2.250,- of tien termijnen van € 245,-. De examengelden zijn niet bij het collegegeld inbegrepen.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen